10 tipov, ako si zarobiť na Vianoce a mať dostatok peňazí na darčeky

22.12.2022 08:53

Ako si privyrobiť na Vianoce a mať peniaze na darčeky. Sviatky, ktoré nás čakajú každý rok, sú hlavne o pospolitosti, pozitívnych emóciách a pokoji. Ale je pravdou, že príprava na ne zaberie veľké množstvo času. Hlavne nakúpiť darčeky pre všetkých členov domácnosti a taktiež ďalších členov rodiny. A navyše, než ich začneme vyberať, je vhodné mať dostatočný rozpočet. Kde si privyrobiť vo voľných chvíľach, aby sme mali dosť peňazí ešte predtým, než príde vrchol sviatočného obdobia? Hodí sa každé euro a mať nejaký zárobok je možné aj z domu, keď nám bude vlastne stačiť len internet.

 

Inokedy zase investujete voľné chvíle do prác, ktoré sú vlastne vašim koníčkom. Poďme si preto spomenúť pár možností, medzi ktorými si určite vyberiete nejakú, čo vám bude vyhovovať!

 

1. Dotazníky

 Dotazníky ponúkajú zaujímavú možnosť privyrobiť si.  

Začať môžete hneď, lebo nič vám nebráni, aby ste venovali pár minút na svojom smartfóne vyplňovaním podobných vecí. Dotazníky sú jednoduché – nenútenou formou sa pýtajú na preferencie výrobkov, životný štýl a ďalšie veci, sú to všeobecné otázky, ktoré si rozhodne nevyžadujú dlhé rozmýšľanie.

Áno alebo nie? Platené online prieskumy môžu vyniesť niekoľko eur mesačne. Pretože ich môžete vyplňovať kedykoľvek, napríklad aj v čakárni u lekára, keď si len chcete skrátiť čas, nebudú pre vás znamenať záťaž. Niektoré trvajú len pár minút a iné až pol hodiny alebo hodinu, záleží na téme. O tom, za koľko budú a aký dlhý čas približne zaberú, sa dozviete vopred, nečakajú vás teda žiadne veľké prekvapenia.

 

2. Predajte staršie oblečenie

Online bazárov je všade dosť, takže preberte svoj šatník a vyriešte problém s miestom. Nemusíte predsa obnosené svetre, košele a tričká vyhadzovať. Niekomu môžu ešte urobiť radosť, preto sa radšej neunáhlite. Pokiaľ je vaše staršie oblečenie v dobrom stave, rozhodne bude zaujímať niekoho, kto si nemôže dovoliť nové. Kvalitného materiálu je predsa škoda!

 

3. Cashback za nákupy

Cashback nakupovanie.

Peniaze navyše len za to, že nakupujete u konkrétneho predajcu? Iste, tomu sa hovorí cashback a ide o vec, čo je v posledných rokoch veľmi rozšírená. Prečo ju potom nevyužiť pred Vianocami, keď sa hodí každé euro? Existujú služby, akou je napríklad Plná peňaženka, ale svoj program má aj mnoho bánk. Stačí len platiť ich kartou na vybraných e-shopoch a raz mesačne dostanete späť pekné peniaze. Tie potom môžete využiť podľa ľubovôle, napríklad práve na decembrový výber darčekov last-minute.

 

4. Vyučovanie cudzích jazykov a odovzdávanie znalostí

Môžete učiť online, ale ponúka sa aj osobný kontakt. Išiel vám v škole niektorý z predmetov viac než iné? Potom odovzdajte svoj um ďalej a vysvetlite učivo zábavnou formou tak, že bude školákov baviť. To isté platí aj pri cudzích jazykoch. Ak ich zvládate na úrovni C, nie je dôvod, aby ste svoje schopnosti aspoň trochu nezužitkovali.

Online lektor nepotrebuje okrem času a počítača takmer nič, snáď len kvalitné slúchadlá a stabilnú internetovú prípojku, ktorá zaručí, že nebude vypadávať signál. Tak hurá do práce, Vianoce sa už blížia míľovými krokmi! Angličtina je potrebná, ale tiež nie je jedinou rečou, s ktorou sa uplatníte. V našich zemepisných šírkach môže byť dôležitá aj nemčina alebo poľština, obľúbená môže byť aj francúzština. Záleží na dopyte, samozrejme, môže to byť taliančina alebo ďalšie svetové jazyky.

 

5. Stráženie detí alebo domácich zvierat

Privyrobte si strážením domácich maznáčikov.

Výborný vzťah s predškolákmi alebo mačkami sa musí zužitkovať. Pokiaľ máte voľné víkendy, je možné si privyrobiť aj tým, že budete strážiť deti alebo domáce zvieratá. Samozrejme, že do toho patrí aj venčenie psíkov, preto zostáva len mať otvorené oči, lebo niečo podobné je potrebné na každej ulici. Pokiaľ ste časovo flexibilní, je to veľká výhoda. A s trochou snahy budete mať na darčeky za pár týždňov, navyše si budete privyrábať niečím, čo vás vlastne baví.

Pes, mačka, ale aj fretka, repertoár môžete mať veľmi široký. Pokiaľ to so zvieratami dokážete, bola by škoda, keby ste sa takto nezabavili a zároveň si nezarobili pekné peniaze, však?

 

6. Predajte všetky nepotrebné veci

Mobil, ktorý je už mesiace alebo roky vo vašom šuplíku, pritom ponúka veľmi slušné parametre, by istotne niekto využil ako prvý telefón pre svoje deti. To je len jeden z tipov, pretože nepotrebných vecí má každý doma desiatky. Stačí ich vyfotiť a ponúknuť na rôznych portáloch, ktoré sú na tento účel vystavané. Kuchynský robot, ktorý ste od predminulých Vianoc ani nevybrali zo škatule, je horúcim kandidátom na takýto predaj. Možno sa zbavíte aj časti knižnice, ktorú už vlastne poznáte skoro naspamäť. Prečo neodovzdať radosť z kvalitnej poézie niekam ďalej? A to isté sa nemusí týkať len kníh, možno je to nepoužívaný kávovar alebo servis riadu a zbytočne len zaberajú doma miesto.

 

7. Mystery shopping

Čo sa pod týmto cudzím výrazom vlastne skrýva? Je to jednoduché, vlastne si zahráte na tajných agentov a vaším cieľom budú recenzie tovaru alebo služieb. Pozriete sa do novootvorenej reštaurácie, navštívite so svojim vozidlom autoservis a zhodnotíte prístup majiteľov. Mystery shopping je pre tých, ktorí patria skôr medzi extrovertov a radi nadväzujú nové kontakty.

Stačí krátka registrácia na konkrétnych portáloch a prvý krok je za vami. Teraz už si len vybrať misiu, s ktorou sa radi stotožníte a bude vás baviť. Výber je veľmi pestrý, stačí si teda iba počkať. Zájdete do banky, obchodu alebo na iné miesto, kúpite tovar, necháte sa ostrihať u holiča a napíšete o tom elaborát. Podnetné veci, ktoré môžu ľudí zaujímať? Predmetom vášho snaženia môže byť aj cestovná kancelária, poisťovňa alebo kaviareň. Hodnotiť sa bude aj pobyt v hoteli alebo večera s rezervovaným stolom. Odmenu poznáte dopredu a rozhodnete sa ľahko. Práce v oblasti mystery shopping sa nemusia vykonávať len osobne. Telefonický hovor či emailovanie sem patrí tiež.

 

8. Píšete si svoj blog?

Máte tému, ktorá ľudí baví. Ak ste originálni natoľko, že by ste zaujali širokú verejnosť, založiť si blog a plniť ho obsahom nebude pre vás nič zložité. Teraz môžete urobiť ešte jeden krok, a to začať cez neho zarábať. Affiliate marketing funguje, nie je to len výlučne západoeurópska záležitosť, dnes už zasahuje do celého sveta. Ak venujete blogu svoj voľný čas, bola by škoda nevyužiť jeho skrytý potenciál, všakže? Môže sa týkať cestovania, prírody, zaujímavostí, histórie, vlastne takmer čohokoľvek, čo vám napadne a o čo je záujem. Pokojne aj vlastné zážitky, ktoré budete spisovať vtipnou formou. Humor, ktorý nikoho neurazí, práve naopak, ktorý pobaví veľké množstvo ľudí, to je zásah do čierneho!

 

9. Predávajte vlastné výrobky

A pokojne môže ísť o spojitosť s vianočnou témou. Ako konkrétne? Ak upečiete tortu alebo kvalitné pečivo, záujemcovia sa budú naozaj len hrnúť! Šikovných pekárov je totiž naozaj ako šafranu, preto stačí, aby ste ponúkli svoje služby verejnosti. Reputáciu už vo svojom okolí máte, stačí ju iba rozšíriť ešte ďalej tak, aby prichádzali aj objednávky.

Existujú aj ručne vyrábané veci s dušou, ktoré sú krásnou dekoráciou moderných domovov. Repertoár je veľmi pestrý a šikovné ruky, ktoré dokážu pliesť, robiť šperky či háčkovať, si svoju klientelu vždy nájdu. Určite poznáte web, kde môžete buď zadarmo, alebo za mierny poplatok ponúknuť svoje výrobky. Kvalitná fotka a opis, čo chytí za srdce? Áno, to je základ! Ručné výrobky dnes jednoducho frčia, teraz už len stačí, aby ste ľuďom vo svojom okolí takzvane „udreli na správnu strunu“, teda ulahodili im.

 

10. Cestujte, foťte a fotky ponúkajte

Ak je fotografovanie váš celoživotný koníček, mali by ste vedieť, že existujú weby ako Shutterstock, ktoré prinášajú možnosť veľmi zaujímavého privyrobenia. Fotografie pre e-shop sú tiež dobrým nápadom, snáď každý ich potrebuje a originalita je v tomto sektore veľmi žiaduca. Kto tromfne konkurenciu kvalitnou fotkou, ten má šancu uspieť! Nemusíte mať nutne drahú zrkadlovku, pretože kvalitnú fotografiu zvládne hociktorý dnešný smartphone. A potom už len stačí byť vo vhodný čas na správnom mieste, odkiaľ sa dá dobre fotiť.

Kvalitná fotka je otázkou okamihu, pritom predajná cena potom môže byť veľmi zaujímavá. Za jedno popoludnie v prírode urobíte veľa pekných fotiek, takže prečo do toho nejsť? Spojiť koníček a prácu, príjemné s užitočným? Iste, nie je čo dodať!

 

Ak sa vám tento článok páči (prípadne celý môj web), zdieľajte ho so svojimi priateľmi, určite to ocenia. Pokojne sa pridajte aj do mojich facebookových skupín a budete neustále informovaný o nových príležitostiach. Prvá skupina je zameraná všeobecne na zárobok na internete (toto je odkaz), v druhej facebookovej skupine zverejňujem ponuky práce z domu (odkaz nájdete tu). Kliknite na ,,páči sa mi to" a v upozorneniach nastavte ,,dostávať všetky príspevky". 

 

Author Juraj.

 

Mohlo by vás zaujímať:

Diskusná téma: 10 tipov, ako si zarobiť na Vianoce a mať dostatok peňazí na darčeky

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok