MailGuru - ďalšia podvodná klikačka

29.01.2013 14:12

Ďalším klasickým príkladom, ako tieto klikačky fungujú, je ,,spoločnosť" MailGuru, založená len nedávno - 19. 01. 2013. Za tých pár dní sa tam zaregistrovalo už vyše 1 450 naivných ľudí. No bodaj by nie, keď sľubujú krásne odmeny, a to 10 eur za registráciu a 0,02 až 2 eurá za kliknutie na jeden email. Háčik je v tom, že výplatné minimum je až 200 eur. To znamená, že musíte klikať dovtedy, kým tých virtuálnych 200 eur nedosiahnete. Samozrejme, ak sa to aj niekomu podarí dosiahnuť, peniaze neuvidí. 

 

Čo na MailGuru nesedí?

Na tejto klikačke je zaujímavé to, že pri kliknutí na ich odkazové linky, ktoré vám prídu na email, vás vôbec nepresmeruje na inzerujúcu spoločnosť.

  • MailGuru neuviedol IČO (identifikačné číslo organizácie) ani názov spoločnosti a vlastne ani žiadne kontaktné údaje (len email). Neodporúčam vám dať takýmto osobám svoje osobné údaje + tel. kontakt.

  • Ich stránka na mňa pôsobí príliš jednoducho – akoby bola ,,zbúchaná" za hodinu.

  • Otrasný preklad z češtiny do slovenčiny. Prečítajte si nižšie Všeobecné obchodné podmienky, ak sa to vôbec môže tak nazvať.

  • Nemôžem si pomôcť, ale mám dojem, že tieto klikačky v ČR a SR vytvára stále tá istá osoba, poprípade pár osôb.

 

Všeobecné obchodné podmienky

Sľúbené Všeobecné obchodné podmienky - stojí za to prečítať si bod č. 3, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 (tiež máte pocit, že ten, čo to písal, bol buď opitý, alebo nevie po slovensky?). Hlavne bod č. 9, v ktorom vlastne prevádzkovateľ klikačky nepriamo uvádza, že vás nevyplatí, a bod č. 11 - prevádzkovateľ si vyhradzuje právo kedykoľvek tieto podmienky zmeniť. Čiže niekto dosiahne výplatné minimum 200 eur, a prevádzkovateľ to zmení napr. na 500 eur?

 

  1. Člen svojou registráciou a aktiváciou účtu súhlasí so všetkými bodmi týchto všeobecných obchodných podmienok.

  2. Každý člen môže mať registráciu iba na jeden email, porušenie tohto vedie k zmazaniu úctu a prepadnutie provízie.

  3. Člen sa zaväzuje k odoberaniu obchodné oznámenia zaslaných cez mailguru

  4. Člen môže kedykoľvek požiadať o zmazanie jeho účtu.

  5. Prevádzkovateľ sa zaväzuje k vyplateniu provízie Členovi, po jeho podaniu do 60 kalendárnych dní.

  6. Provízia možno vyplatiť na bankový účet.

  7. Prevádzkovateľ dbá na to, aby zabezpečil čo najvyšší počet reklamných emailu.

  8. Prevádzkovateľ si vyhradzuje právo vymazať úcet Členovi, ktorého správanie je vulgárny voci prevádzkovateľovi alebo inzerentom.

  9. Prevádzkovateľ nezarucuje výške zárobku pres gurumail.sk.

  10.  Prevádzkovateľ si vyhradzuje právo vymazať Členovi účet pri porušení týchto podmienok.

  11. Výška provízie vždy závisí na konkrétnom obchodnom oznámenie a prevádzkovateľ si vyhradzuje právo nastavovať ich výšku podľa vlastného uváženia.

  12. Prevádzkovateľ si vyhradzuje právo kedykoľvek zmeniť znenie týchto všeobecných obchodných podmienok bez upozornenia člena.

  13. Uživatel si môže pripísať peniaze až jak bude mať zarobené 200EUR alebo viac.

 

Pozrite si aj článok Kli kač ky   kde vysvetľujem, prečo nefungujú a ani nikdy fungovať nebudú.

                       

Aktualizácia 04.02.2013

Nedá mi nereagovať, pretože čítam facebookovú stránku MailGuru a normálne žasnem. Najviac ma bavia komentáre typu ,,MailGuru, kedy bude ďalšia kampaň?“ ,,Dnes by mohla byť aj za 1 euro a nemusí byť len jedna.“ No nemusí. Oni vám môžu dať kampaň aj za 10 eur a pokojne aj za 50 eur. To by ste ale rýchlo dosiahli výplatné minimum 200 eur, a tak by skončili, lebo by vás nemohli vyplatiť, nie je totiž z čoho. Od začiatku pôsobenia tejto kvázi ,,spoločnosti" boli doposiaľ len 2 platené kampane. Čo to znamená? Znamená to, že len dve inzerujúce spoločnosti si u MailGuru zaplatili reklamu. Ako som na to prišiel? Inzerujúca spoločnosť si zaplatí reklamu u MailGuru a oni pošlú link inzerujúcej spoločnosti do vášho emailu. Vy kliknete na ten link a presmeruje vás to na stránku inzerujúcej spoločnosti. Lenže, ak si všimnete, 99 % kampaní, ktoré ste dostali, vás po kliknutí presmerovali na stránku MailGuru. A prečo vám dávajú falošné kampane? Možno preto, aby vás udržali ,,nažhavených", aby ste mali pocit, že všetko ide parádne a že pri takomto tempe dosiahnete výplatné minimum veľmi skoro.

 

Je tu však ešte jeden háčik, a to odmeny, ktoré vám dávajú. 99 % kampaní je falošných, ale čo to zvyšné 1 % reálnych inzerujúcich spoločností, ktoré za reklamu spoločnosti MailGuru aj zaplatia? V dnešnej dobe vám žiadna inzerujúca spoločnosť nedá viac ako 0,1 eura (niektoré veľké spoločnosti dajú 0,1 eura, no väčšina nedá viac ako 0,05 eura) za jeden klik - jeden prečítaný email. Počkať, tu niečo nesedí. Ak MailGuru dostane od inzerujúcej spoločnosti 0,1 eura za jeden klik, prečo vy za kampaň dostanete niekedy aj 0,5 eura? Preto sa nesmierne bavím na komentároch typu ,,dnes by mohla byť kampaň aj za euro." 1 euro * 5 000 užívateľov = 5 000 eur. Vážne si myslíte, že nejaký inzerent zaplatí 5 000 eur za reklamu, o ktorú v podstate ani nestojíte? Len na ten link kliknete a rýchlo vypnete - 90 % užívateľov ani netuší, na čo kliknú. Ľudia, premýšľajte tou hlavou. 

 

Aktualizácia 23.02.2013

Po dlhej dobe a hlavne po novinkách, ktoré nedávno nastali, som sa rozhodol tento článok aktualizovať. Po množiacich sa otázkach a hlavne článkoch o tom, že MailGuru je podvod, sa rozhodli zrušiť facebookovú stránku. Pravdepodobne ich už nebavilo vymazávať narastajúce množstvo pre nich negatívnych príspevkov a blokovať ľudí. Dnes som sa len tak zo zvedavosti zaregistroval (v skutočnosti som si nechcel nechať ujsť tú 8-eurovú kampaň) a zistil dve nemilé veci. Po prvé, účet sa nedá zrušiť - to ale až taký problém nebude. Jednoducho, keď vidím reklamu od nich, ani to neotváram a okamžite vymazávam - a vám odporúčam to isté. Horšia je tá druhá vec, a to, že po otvorení stránky mi môj antivírus vyhodil upozornenie, že môže ísť o Phishing stránku. Pre tých, ktorí nevedia, čo je Phishing, odporúčam použiť google, ja len napíšem, že v skratke ide o získavanie vašich hesiel. Ak to preložíme doslovne, znamená to ,,rybolov hesiel". Jednoducho, podvodník sa prostredníctvom webovej stránky, na ktorú sa zaregistrujete, snaží získať vaše heslá. Preto si nikdy, opakujem, nikdy nedávajte heslo také isté, ako máte heslo na internet banking - bankový účet a iné dôležité veci. Dosť často sa phishing používa vo forme emailov, že vám nejaký neznámy človek pošle správu s akýmsi linkom, pričom keď na ten link kliknete, dostanete do počítača ,,trójskeho koňa" alebo nejaký vírus. Preto odporúčam nečítať emaily od cudzích ľudí a rovno ich vymazávať, rovnako aj od MailGuru. Odporúčam aj zmeniť si heslá do všetkých dôležitých systémov a prekontrolovať počítač nejakým antivírusom. No a čo sa týka tej frašky s vyplatením toho človeka? Dosť pochybujem, že vôbec zarobili aspoň tých 200 eur z tých 5 reálnych kampaní, ktoré mali doteraz. Ja som si dnes objednal reklamu na jednej webovej stránke, ktorá má mesačne návštevnosť vyše 30 000 užívateľov, a zaplatil som za to 7 USD. Tak si skúste predstaviť, koľko asi tak budú ochotní zaplatiť inzerenti za reklamu, ktorú si (ne)prečíta 8 000 ľudí, pričom reálnych je z toho možno 2 000 ľudí, zvyšok tvoria len ďalšie účty týchto užívateľov. Ako uviedol aj MailGuru u jedného človeka, ktorý presiahol výplatné minimum 200 eur - pod sebou mal vraj 700 ľudí, pričom 500 účtov bolo jeho. Možno je to pravda, ktovie, no toto je presne ten dôvod, prečo by som si ja nikdy v živote neobjednal reklamu od MailGuru ani od inej klikačky. A to je aj jeden z dôvodov, prečo klikačky podľa mňa nefungujú a ani fungovať nebudú. Sú tam ľudia, ktorí o reklamu ani nemajú záujem, a drvivá väčšina vytvorených účtov má rovnakých majiteľov. Každý chce predsa zaregistrovať aj svojho otca, mamu, brata, sestru - a zrazu má 20 účtov.

 

Nenašli ste v článku to, čo ste hľadali? Potom si skúste pozrieť aj diskusné fórum. Možno tam nájdete pár zaujímavých informácií k tejto téme. 

Prišli ste už niekedy do kontaktu s MailGuru? Potešíte ma, ak do diskusie napíšete svoje vlastné skúsenosti.

 

Ak môžete, podporte môj projekt lajknutím či zdieľaním na sociálnych sieťach. Je to to najmenej, čo môžete pre mňa a pre rast tohto webu urobiť. Takisto budem rád, ak sa pripojíte do mojich facebookových komunít. Prvá komunita je zameraná na tému zárobok na internete (tu je odkaz), v druhej skupine zverejňujem seriózne príležitosti na prácu z domu (odkaz nájdete tu). Označte ,,páči sa mi to" a v upozorneniach nastavte ,,dostávať všetky príspevky". 

 

Author Juraj.

 

Mohlo by vás zaujímať:

Mohlo by vás zaujímať:

Diskusná téma: MailGuru - dalšia podvodná klikačka

Dátum: 27.07.2013

Vložil: janko

Titulok: PTC - myslienka dobra obsluha - neprofesionalna

Ahojte,
myslienka PTC - kampane kde prijmatel dostava zaplatene za prijatie alebo zobrazenie reklamy je dobra vec.
Problem je hlavne v prevadzkovateloch, ktory nemaju skusenosti ako funguje reklama na internete. Potom dehonestuju internetovy obchod.
Admin pisal ze zaplatil 8€ za 30 000 RU ... ako vie ze su to naozaj realiny uzivatelia a nie roboti cez proxy servrer? ;-).
Ak by diskutujuci mali prehlad kolko vlastne stoji preklik tak aj cena 1€ je relana ... proste su produkty kde sa za klik taka cena pohybuje ( qdwors - google) a mesacne rozpocy su aj 3 000€ a viac.
Ak by boli nastaveny kontrolny mechanizmus pri registracii ci je to naozaj clovek a nie len robot tak verim ze by to malo uspech. Ak to samotna firma nepokasle ;-).

Na zaver: Ak v kontakte nemate nazov, ico, mail, telefon na support tak je to podvod. Svoj cas aj ked len 5 minut denne venujte pisanim blogu a dajte si tam adsense a budete mat istotu ze vam to vyplati google ;-)

Dátum: 12.08.2013

Vložil: Admin

Titulok: Re:PTC - myslienka dobra obsluha - neprofesionalna

Zdravím Janko

Porovnávate neporovnateľné.

Nemam náladu sa rozpisovať tak si prečítajte tieto dva články

Skúste si to prečítať a pochopiť o čo mi ide.

Dátum: 13.08.2013

Vložil: Mozna odpoved ;-)

Titulok: Re:Re:PTC - myslienka dobra obsluha - neprofesionalna

Dobry den admin,

ja som povedal svoj nazor na vec. To ze to ludia zneuziju a ako pisem nerozumia aalebo naschval idu okradat ludi to je ina vec. Podstata kliknutia na reklamu je o brende v prvom rade.
Neviem ci ste robil alebo robite v internetovej reklame, pre web alebo agenturu, ale ak by ste robili prisli byste na to ze aj toto je urcita reklama. &Ked ste fundovany tak asi viete ake su ceny za CPT a aky je preklik. A potom asi viete kolko stoji jeden preklik - bannerova reklama. A v adsense asi viete ze sa to drazi a system je defoltne nastaveny ze to zvisuje automaticky pokial sa v tom nevyznate - co je asi 80% co inzeruju. A ze sa krasne odklikava konkurancia je viac ako jasne. Takze .. ak nemate studiu o vyhodnosti PTC vs Adsens, etarget, bannerova reklama.. a ine tak je to placanie do vzduchu.

Dolezite pri kampani je ciel a akolko stoji .. je jedno aky prostriedok sa na to pouzije.

Na margo Vasich odkazov na clanky .. a TV reklamu sleduju podla vas len ludia co maju pracu alebo aj nezamestnany? A sleduju ju zadarmo a nikto im nic neplati. ;-).

Este par rokov medialke a bude to OK ;-)

Dátum: 09.04.2013

Vložil: ...

Titulok: IČO


stav:
DOM_OK

platná do:
17. 01. 2014

posledná zmena:
20. 01. 2013

doména:
mailguru.sk

NS1:
ns1.hexageek.com

NS2:
ns2.hexageek.com

NS3:
ns3.hexageek.com

NS4:
ns4.hexageek.com

Vlastník domény
Registrátor domény

Identifikátor:
GRAN-0063
GRAN-0063

Firma:
Gransy s.r.o., organizacna zlozka
Gransy s.r.o., organizačná zložka

IČO:
45914796

Forma:
ina pravna forma

Adresa:
Veterna 37, Samorin 93101
Veterná 37, Šamorín

Telefón:
+420.732954549
+420.734463373
+420.732954549

E-mail:
info@subreg.cz

Dátum: 11.04.2013

Vložil: Admin

Titulok: Re:IČO

No výborne. Teraz keď si vás môžu ľudia nájsť, bolo by dobre vysvetliť ľudom ako ten váš systém funguje...

Dátum: 25.02.2013

Vložil: ...

Titulok: pokracuju

https://www.facebook.com/MailGuruskZarabajCitanimReklamy

Dátum: 25.02.2013

Vložil: Admin

Titulok: Re:pokracuju

Nie to nie je ich oficiálna facebook stránka ale stránka nejakého spolupracovníka.

Dátum: 24.02.2013

Vložil: Mari

Titulok: mailguru

Dobrý večer, chcela by som sa vás opýtať mám tam založené konto ale chcela by som ho zrušiť ale nikde to neviem nájsť. Prosím poradte. Ďakujem.

Dátum: 24.02.2013

Vložil: Admin

Titulok: Re:mailguru

Dobrý večer.
Doporučujem vám prihlásiť sa na MailGuru účet a zmeniť si tam všetky údaje. Ak ste uviedla správne číslo telefónu, svoje meno a priezvisko zmeňte to... Účet sa zrušiť nedá, proste ignorujte ich emaily a neotvárajte a rovno mažte...

Dátum: 29.09.2013

Vložil: Bibiana

Titulok: Re:Re:mailguru

nedá sa to ani zmeniť, iba filtračné údaje, ale fakturačné údaje sa zmeniť nedajú

Dátum: 10.02.2013

Vložil: ...

Titulok: dalsia stranka podobna

co hovoris tu stranku

Dátum: 10.02.2013

Vložil: Admin

Titulok: Re:dalsia stranka podobna

Ano. Toto je ale pomerne nový druh klikačky tzv. TPC klikačka.
Nečítate emaily ale klikate na bannery-obrázky. Vidim ale, že aspoň tie ceny za klik maju normalnejšie 0,06 dolára. Ale musíte si tu zaplatiť...Respektíve v niektorých PTC klikačkach si treba zaplatiť členstvo. Choré nie? chcete si zarobiť klikaním a ešte musíte platiť. Ako je to v tejto klikačke neviem. Čo sa mi však nepáči je ich názov Yahoo asi každý pozná a pochybujem že to vytvorili oni...

Dátum: 09.02.2013

Vložil: hrac

Titulok: podvod

stale mi odpisovali na spravy fb ohladom toho a ked som odnich popital IČO a DIČ pozreli si to a neodpisali urcite to je podvod. ale mam otazku ak je to fakt podvod preco im neostranili stranku alebo nezablokovali ?

Dátum: 09.02.2013

Vložil: Admin

Titulok: Re:podvod

To že je to podvod, musí byť každému normálnemu človeku jasné. Spoločnosť neexistuje preto sa žiadnym IČO ani preukázať nemôžu. No aj keby sa preukázali, mňa viac trápy ten ich systém. Ako som v článku písal oni dostanú od inzerujúcej spoločnosti maximálne 0,1 eura za prečítaný email a mailguru dá každému za prečítaný email virtuálne euro. Jednoducho to nesedí. Takto ale fungujú takmer všetky klikačky... Nasľubovať štedré odmeny za klikanie aby ľudia hľadali ďalších ľudí...A keď bude zaregistrovaných v MailGuru aspoň 50 000 uživateľov, začne si ich všímať oveľa viac inzerujúcich spoločností. Doteraz za ten mesiac od vzniku mali len 3 reálne nazvyme to kampane. Ak bude viac ľudí bude väčší záujem inzerantov o MailGuru...A prečo im neodstránili stránku? No myslim si že o takého blbosti sa úrady nezaújmaju... Možno keď podá na nich tresné oznámenie veľká skupina ľudí, začnú sa o to zaújmať...

Dátum: 09.02.2013

Vložil: hrac

Titulok: Re:Re:podvod

a keby sa urobila Anti stranka ako keby peticia pomohlo by to vela ludom by sme zachranili osobne udaje proste anti stranka seriozne proti klikackam co ty nato ?

priznam sa aj ja som tam klikal a len tak som si dal do googlu a vybehla mi tvoja stranka ak som si precital ocom to je zarazilo ma to a chcem to zrusit vymazat osobne udaje ale neda sa mi to zmazat :/

Dátum: 10.02.2013

Vložil: Admin

Titulok: Re:Re:Re:podvod

Bojovať proti tomu nemienim. Mám dôležitejšie veci na práci...
Ja len informujem, pokial by ale aspoň 90% používalo svoju hlavu tak by tieto systémy nikdy nefungovali.
Nejaká facebok stránka už ale vznikla tak sa môžete zgrupovať tam https://www.facebook.com/MailguruSkJePodvod

Dátum: 10.02.2013

Vložil: hrac

Titulok: Re:Re:Re:Re:podvod

ale dasa to podla mna vystopovat lebo to maju tu stranku v domene a maju ..... .sk takze museli zaplatit a nikto im neda domenu zadarmo a da sa to prevod zec ucet a cislo uctu zistis v banke komu patri ne ?

Dátum: 10.02.2013

Vložil: Admin

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:podvod

Jasné že sa dajú vystopovať a viacerými spôsobmi... Jeden z nich si uviedol.

Dátum: 09.02.2013

Vložil: Tema

Titulok: hmmm

čítam tu vaše komentáre,ale ani neviete,že jedna stranka (nova) na to upozornovala skôr,pozri te sa na tuto stranku,a ak sa Vám pači,podporte ju,bud s vašimi komentarmi alebo aj inymi temami,budeme sa len tešit,aby sme mohli pomôc aj dalším ludom,
https://www.facebook.com/pages/T%C3%A9ma/200651230081557

Dátum: 07.02.2013

Vložil: fdfds

Titulok: mailguru

dobry den pokial mate zaujem o nespochybnitelny dvokaz toho ze mailguru je podvod (ktory by stacil aj na podanie tresneho oznamenia) a boli by ste ochotny odprezntovat ho tak mi napiste mail...

Dátum: 07.02.2013

Vložil: Admin

Titulok: Re:mailguru

Možno to bude znieť divne ale ja žiadny dôkaz nepotrebujem. A nechcem na nich ani podať tresné oznámenie. V skutočnosti je mi MailGuru ukradnuté... Tento článok som napísal hlavne preto aby som informoval ľudí, že tieto blbosti nefungujú...

Dátum: 07.02.2013

Vložil: Tvoja_Mama

Titulok: Ako ?

Silno a silno rozmyslam , ze co oni z toho maju ? Zbytocne stracaju cas s nezdravými klamstvami a ojebmi.

Prosim autora clanku , aby mi dal odpoved - čo oni z toho maju ? Databazu slovenskych mailov ? Cca 1600 ludi ? To mam za 3 noci vyzbierane z azetu.

Dátum: 07.02.2013

Vložil: Admin

Titulok: Re:Ako ?

Čo z toho majú?
- Nielen databázu emailov ale aj tel. číslo, pokial viem vypisuje sa tam aj adresa, meno a priezvisko ?
- Užívateľov je už takmer 5000 a neustále rastie. Klikačka Ermail mala v roku 2011 vyše 400 000 užívateľov kde každý musel vypisať svoje údaje, adresu, záujmy. Toto pochybujem že sa vám podarí za 3 dni.
- Určite majú z toho aj peniaze (sem tam sa nájde nejaká inzerujúca spoločnosť), inak by sa im to ani neoplatilo robiť. Tých peňazi ale nie je dosť na to aby vyplatili všetkých uživateľov. Tých penazí ktoré zarobia je tak málo, že väčšina klikačiek sa so svojim ziskom nepodeli s nikým...Niekoré sa podelia s prvými ktorý dosiahnu výplatne minimum a pre zvyšok neostane... Takže sa im to oplatí.

Dátum: 05.02.2013

Vložil: Anonimous

Titulok: platena reklama????

paci sa m ize ste si vsimli tie dve ozajsne relkamy...
podla mna ni tie niesu prave.. ja byt na mieste mailguru tak by som aspon inzeroval nekae eshopy aj ked si nezaplatia reklamu len aby som vizeral seriozne... ale oni su demeti a robia sami na seba reklamu.. cize aj ked bol nozno inzerat na neku restavraciu tak je ostazne ci bol naozja skutocny aj ked ano tak zrejme mailguru na nom zarobil tak maximalne 2-3 centy ale hlupym ludom dal 1euro... :D oni mu zoarobili mozno tak cca 50eur...

Dátum: 05.02.2013

Vložil: Anonymos

Titulok: Re:platena reklama????

ale on im rozdal 2500eur... co je velmi efektivna strategia....

uz som ich nahlasil vsade mozne aj na https://www.policie.cz/clanek/hlaseni-kyberkriminality.aspx

mozno by sa mohli dalsi pridat ktory by to tam nahlasili... aby sa vyvynul vetsi tlak... :D nech si posedia zato hajzli jedny

Dátum: 05.02.2013

Vložil: Derp

Titulok: Re:Re:platena reklama????

Zdravim...Ludia comu mam verit? :D :D...Mne to pride smiesne ze vsade su 2 centy za email a tu 1€?....Ved zaregistrovanych je okolo 1200 ludi....sak len za 1 kampan by dali 1000€?....Vobec tomu nechapem.....

Dátum: 05.02.2013

Vložil: Patrač

Titulok: pozorne prečítat !!!

https://www.facebook.com/pages/T%C3%A9ma/200651230081557

Dátum: 04.02.2013

Vložil: Renáta

Titulok: Hm

Dnes ráno som sa chcela dostať do mailguru ale nie a nie sa otvoriť. Sú bloknuty alebo ako vlastne:)

Dátum: 04.02.2013

Vložil: Admin

Titulok: Re:Hm

Nebojte sa ešte sa nikam nechystajú odísť, pripravujú len nejaké zmeny a snáď si konečne opravia tie Všeobecné Obchodné podmienky...Doposial od vtedy čo začali mali len 2 kampane možno 3, (mám to od známeho ktorý je tam zaregistrovaný). Takže moc na tom nezarobili zatial, možno pár desiatok eur, ktomu dali jednému človeku údajne 60 eur, kto vie možno dali... Ale stále sa im určite nevrátila investícia ktorú do vytvorenia tej kliačky dali, kedže mali tak málo inzerantov.

Dátum: 05.02.2013

Vložil: Anonymous

Titulok: Re:Re:Hm

ucrcite nikomi nedaly tych 60... lebo system este tolko penati ani nerozdal

Pridať nový príspevok