Moje skúsenosti s Good Shave žiletkami, podvodné praktiky firmy Westerfield

15.04.2015 16:09

Všetko sa to začalo rovnako ako u iných - obyčajným telefonátom. Často mi volajú ľudia z rôznych firiem, aby som sa zúčastnil kadejakých pochybných prezentácií, ponúkajú mi rôzne produkty alebo len realizujú nejakú anketu. V prípade firmy Westerfield International AG a žiletiek Good Shave to bolo rovnaké. Zavolala mi nejaká neznáma pani, s otázkou, či by som od nich nechcel vyskúšať žiletky. Bolo to približne dva roky dozadu, no na začiatok telefonátu sa pamätám veľmi dobre. Začala krátkym dotazníkom, či sa holím, či používam pri holení strojček alebo žiletky, ako často sa holím atď., potom nasledovala ponuka. Opýtala sa ma, či by som mal záujem vyskúšať ich super kvalitné žiletky Good Shave. Ja som odmietol z dôvodu, že si žiletky kupujem v obchode a som spokojný. Ani neviem ako, nechal som sa prehovoriť, aby mi na skúšku poslali ich holiaci strojček s jednou trojčepieľkovou náhradnou hlavicou. Možno to bolo tým, že to ponúkali zadarmo, ako darček. Zaplatím vraj len za poštovné a balné, tuším spomínala niečo vyše 2 eur, no na konci rozhovoru to zrazu bolo vyše 5 eur. Hovorím si - no čo, vyskúšam, však ďalšie mi už prichádzať nebudú. Tých 5 eur ma nezabije. Nik ma však neupozornil (je možné, že som to prepočul), že ak ďalšie zásielky do 14 dní nezruším, budú mi posielať ďalšie a ďalšie balíčky žiletiek. 

 

Zistil som to až z faktúry, ktorá mi prišla v druhom balíčku. Spoločne s faktúrou mi poslali aj 10 trojčepieľkových náhradných hlavíc. Bol som poriadne prekvapený, sadol som si za počítač a začal niečo o spoločnosti Westerfield International AG a o žiletkách Good Shave googliť. Na internete som našiel informáciu, že ide o švajčiarsku telemarketingovú firmu so sídlom (aj skladom) v Holandsku, ktorá okrem spomínaných žiletiek Good Shave ponúka cez telefón aj ďalšie „úžasné“ produkty ako ponožky, elegantné boxerky, multivitamíny a iné. Taktiež som našiel desiatky negatívnych článkov a v diskusiách reakcie stoviek rozhorčených ľudí, popisujúcich svoje skúsenosti. Došlo mi, že s firmou Westerfield nebude niečo v poriadku. Povedal som si však, že žiletky potrebujem, takže ďalej som to neriešil. Kvalita žiletiek Good Shave síce stojí za...., ale čo už, som pohodlný človek a radšej ako chodiť po obchodoch si nechám tovar priniesť domov, ak je taká možnosť. Takto to išlo približne dva roky bez nejakých problémov. Oni mi každý druhý mesiac poslali žiletky aj s poštovým poukazom na uhradenie, ja som to vždy zaplatil.

 

Začiatkom roka 2015 však prišli prvé problémy. Poslali mi totižto len obálku s faktúrou, bez žiletiek. Platiť za niečo, čo mi neprišlo? Tak to teda určite nie. Začal som teda opäť googliť. Našiel som si číslo na zákaznícku linku firmy Westerfield pre Slovensko - (02) 20 812 590 a zavolal tam. Na nasledujúcom obrázku sú kontakty aj pre Česko, Poľsko atď.

Kontakty na zákaznícku linku firmy Westerfield.

Zdvihla to nejaká česky hovoriaca pani. Vysvetlil som jej, kde je problém a aj to, že to nemienim uhradiť. Pani sa mi začala ospravedlňovať, že mi škatuľu so žiletkami pravdepodobne niekto ukradol a poslal len obálku s faktúrou :)))). To je však nezmysel, pretože na obálke nebolo badať žiadne stopy po odlepení zo škatule. Ak by mi totiž škatuľu so žiletkami niekto odcudzil, bolo by to na obálke poznať (zaschnutý lep, poškodená tá strana obálky, ktorá bola prilepená na škatuli so žiletkami). Obálka však prišla čistá, nepoškodená, ako keby mi bola odoslaná zo spoločnosti Westerfield bez škatule žiletiek.

 

 

Z vyššie uvedeného je jasné, že ma chceli a stále chcú slušne povedané „okakať“. Čudné je aj to, že sa mi pani v telefóne ospravedlnila (nepriamo akoby sa priznala) a ako kompenzáciu mi poslala balíček 10 žiletiek v hodnote len 4,95 eur (bežná cena je 11,95 eur), čím zjavne prerobili. Aj keď, kvalita tých žiletiek je taká otrasná (porovnateľná s ,,jednorázovkami“), že by som ich v obchode kúpil možno aj za 2 eurá.

 

Myslím si, že ak sa takto nachytá aspoň každý tretí človek a zo strachu to radšej zaplatí, tak sa im to aj tak oplatí. Na takýchto pochybných a podvodných praktikách určite zarobia slušné peniaze.

 

To však nie je všetko. Pani mi okrem kompenzácie a zľavy na žiletky povedala, aby som nič neplatil (čo som ani nemal v pláne) a tú faktúru roztrhal a zahodil do koša. Zaujímalo ma, či mi nebudú chodiť žiadne upomienky aj s poplatkami za omeškanie. Povedala, že nie. Žiaľ, o mesiac neskôr mi na to isté číslo faktúry prišla od firmy Westerfield upomienka s poštovým poukazom na uhradenie sumy 16,95 eur. Čiže cena Good Shave žiletiek + 5 eur ako poplatok za omeškanie s tým, že každý deň sa poplatok bude zvyšovať. Tak som im volal znova. Druhýkrát mi to zdvihol nejaký pán (opäť Čech), ktorý mi taktiež povedal, že tú upomienku môžem pokojne roztrhať a zahodiť do koša. Tak ja už teda neviem.

 

Som nesmierne zvedavý, ako sa to bude vyvíjať ďalej. Údajne to začnú vymáhať cez jednu nemenovanú spoločnosť. Na internete som sa však dozvedel veľa zaujímavých názorov, ktoré ma našťastie nechávajú pokojným.

 

Aj tak im ide len o psychologický nátlak, nevedia vôbec dokázať, že vám pošta prišla...!!! Na súde, čo sa ovšem nikomu nechce chodiť, by ste to vyhrali. Títo tiež podnikatelia majú zrejme zistené, že určité percento obyvateľstva sa pokadí a poctivo zaplatí... a zrejme to funguje !

 

Veľmi sa ospravedlňovala, že im spadol PC systém a takouto formou - zasielaním upomienok si overujú, kto je taký hlúpy a ochotný platiť za NIČ !

 

Firmy ako Good Shave zvyknú zasielať ďalšie opakované zásielky obvykle nie doporučene, ale len do schránky, a teda nevedia preukázať, že Vám čokoľvek doručili. Následná hra na vymáhanie je len predstierané divadlo.

 

Určite to treba brat s rezervou, tovar mám ale "ja som nič nedostal", lebo som nič nepodpísal. Ich to prejde keď im človek 5x nič nezaplatí, môžu volať aj na lampáreň. Mne proste nič neprišlo.

 

A čo vy? Máte už skúsenosti so spoločnosťou Westerfield? Aj vy od nich odoberáte žiletky Good Shave, poprípade iné produkty? Ako ďaleko to zašlo vo vašom prípade? Čo mi odporúčate urobiť, ak mi budú zasielať ďalšie upomienky a neskôr vymáhať fiktívne dlhy?

 

P.S.: Ak by aj vám niekedy v budúcnosti volali a ponúkali „zadarmo“ žiletky, ponožky, poprípade iné produkty, radšej im to zložte. Ušetríte si tým veľa starostí.

 

Našli ste v tomto článku zaujímavé informácie, ktoré považujete za prospešné? Potom sa o ne podeľte so svojimi známymi a možno tak niekomu pomôžete. Stačí, ak článok budete zdieľať alebo mu dáte like. Určite odporúčam lajknúť moje facebookové skupiny, v ktorých neustále zverejňujem novinky týkajúce sa práce z domu a podnikania na internete. V prvej skupine sa zameriavam všeobecne na zárobok na internete (toto je odkaz), druhá facebooková skupina patrí ponukám práce z domu (odkaz nájdete tu). Kliknite na ,,páči sa mi to" a v upozorneniach nastavte ,,dostávať všetky príspevky". 

 

Author Juraj.

 

Mohlo by vás zaujímať:

Mohlo by vás zaujímať:

Diskusná téma: Podvodné praktiky firmy Westerfield.

Dátum: 23.02.2019

Vložil: Ondrej

Titulok: Šmejdi

Aj mojej priateľke prišla vymáhačská sms: https://www.youtube.com/watch?v=Eno2RJ00kpo

Dátum: 06.08.2017

Vložil: frato

Titulok: ziletky

Tiez pani . ,firma WESTERFIELD Matrix 1 zasielka len postovne a balne, 2 postovne a balne+ Mattrix/12 Blades/,k uhrade. Budem informovat SOI o tejto nekalej podnikatelskej cinnosti firmy aj u nas na Slovensku.

Dátum: 23.08.2016

Vložil: Betka

Titulok: žiletky

Tato firma sú obyčajný šmejdi!!!!!!!! Mojej 80 ročnej babke poslali žiletky ( na čo ich len potrebuje) a zrazu po čase začali chodiť listy od vymáhačov dlhov!!!!z 15 € zrazu musí zaplatiť 40 €... Mali by ich pekne posadiť do chládku a nedovoliť, aby takto klamali ludí a ožobračovali ich !!! mienim o nich napísať všade, kde sa len dá. treba ludí varovať, môže sa to stať každému že naletí obyčajným šmejdom

Dátum: 20.10.2015

Vložil: michaela

Titulok: žiletky

dobrý den tiež mam problem s menovanou firmou tak tiez som sa nechala ukecat na vzorku zdarma a dna 23.9 2015 mi prisla upomienka za nezaplatenie faktury ktoru som ani nedostala neviem teras co mam robit ci to zaplatit alebo kaslat nato v kazdom pripade dufam ze sa dalsi ludia nenechaju nachytat

Dátum: 27.10.2015

Vložil: Admin

Titulok: Re:žiletky

Zavolajte im a skúste sa s nimi dohodnúť.

Určite nič neplaťte. Ak tvrdíte, že ste produkt nedostali, nemôžu mať váš podpis. Ak nemajú váš podpis, ktorý by dokazoval prebratie tovaru, nemajú ako dokázať, či vám to prišlo.

Pre istotu sa skúste poradiť s nejakým poradcom. Ja som ich upomienku neuhradil a doteraz mám pokoj.

Dátum: 18.11.2015

Vložil: Nella

Titulok: Re:žiletky

Ozvala sa mi vymahacka firma a ziadala zaplatit za tovar ktory som neobdrzala nakolko som nebola na uzemi CZ kde zijem pod hrozbou trestneho oznamenia na vymahacsku firmu a firmu ktora mi tie udajne ziletky ktore nedorazili a ani som ich neobjednala poslala a zaroven som ich upozornila ze boli zneuzite moje osobne udaje tym ze bez mojho suhlasu a akej kolvek zmuvy boli dane vymahacskej firme bola pohladavka voci mne zastavena . Neexistuje ziadny doklad o tom ze som tieto ziletky prebrala a pokial tvrdia ze ich poslali do schranky to ja zas tvrdim ze aj v mojej nepritomnosti v schranke nic okrem faktury nebolo netreba nic platit firma ked si posiela hore dole veci ze nato ma je to jej problem pokial neni zmluva teraz som jasne vysvetlila aj vymahacskej firme nech ma daju na sud lebo ja nepochopim ako mohla vymahacska firma na zaklade akych podkladov ma vobec kontaktovat? lebo ziadny sud v prospech tejto firmy rozhodnut nemoze ked neexistuje nic len tvrdenia a faktury ktore mozte tiez spochybnit ze vam dosli niekto isiel robit z ludi hlupych a jednoznacne je to podvod .

Dátum: 30.08.2015

Vložil: Dušan

Titulok: živnostnik

Dobri den prajem ,Neviem z akeho duvodu,som obdrzal, UPOMIENKU,,,za nejaku pladbu,

7,00 4,95 Poplatot za omeskanie,5,00eur,Nic som neprebral ani som si neobjednaval,čislo fakturi,4272878,Ak mi neprestanu, obtazovat, Budem nuteni navstivit ,OVB,a zahlasim o Visieranie,,,

Dátum: 23.06.2015

Vložil: ala

Titulok: ponozky

ja mam skusenost s ponozkami na skusku zadarmo a presne ako ty zo ziletkami ,o tri mesiace neskor mi prisiel dalsi balicek s dvoma parami ponoziek za 70 eur!! ostala som ako oparena stat a pozerat na tu fakturu..na pate som sa otocila a poslala im belicek aj s ponozkami nazad s tym ze som si nic neobjednavala,o 2 mesiace neskor mi prisla upomienka ze som nezaplatila a suma bola uz 94 eur ale o vratenom balicku ani slovo ale nastastie som ho poslala na dorucenie s podpisom a ked mi dosiel list cca asi tak po 8 mesiacoch znova ale nie od nich ale od vymahacskej spolocnosti na zaplatenie 245 eur za nezaplatenu ponozkovu fakturu,tak som sa nasrala ze ten pan co dvihol telefon ked som tej firme telefonovala pomaly skolaboval..na tychto smejdov plati jedine tvrdy protiutok a nedat sa,ked som panovi oznamila ze mam podaci listok od nazad poslaneho balicku hned spustil inu pesnicku....skusaju ci zaplatite,skusaju ci vas dostanu ale netreba sa nechat ...firmu si uz nepamatam ale to bola skusenost za milion .

Dátum: 11.06.2015

Vložil: Jana

Titulok: kalgotky

Dnes mi nabízela firma skvělé spodní kalhotky,před časem holítka s nimiž neoholíš nic.Pozor na ně.

Pridať nový príspevok