OneCoin – blíži sa koniec?

06.10.2015 18:13

Internetový biznis OneCoin sa dostáva do problémov. Maďarska centrálna banka vydala nedávno oficiálne prehlásenie, v ktorom varuje ľudí pred "investíciou" do tejto spoločnosti. Fínska polícia vyšetruje OneCoin pre podozrenie z pyramídovej hry, vo Švédsku bol tento projekt oficiálne označený za nelegálnu finančnú hru vid https://www.lotteriinspektionen.se/sv/Press/Nyheter/OneCoins-verksamhet-polisanmalt-for-misstankt-brott-mot-lotterilagen/

Začínajú sa kopiť sťažnosti nespokojných členov spoločnosti. OneCoin navyše nedávno ohlásil, že mení banku, čo spôsobí výrazne oneskorenie vyplácania odmien. Pokiaľ Vás niekto láka do tohto projektu, určite si to poriadne premyslite. Viac informácii o tejto spoločnosti môžete sledovať na stránke Behind MLM

 

O Onecoine som recenziu síce nenapísal, no ak vás zaujíma, o čom to je, prečítajte si článok, ktorý sa na spomínaný projekt veľmi podobá. Vlastne je to o tom istom, až na pár detailov. Ide o  spoločnosť Coinspace a ich neexistujúcu kryptomenu 


Podobné fantastické ,,biznis príležitosti”, ktoré fungujú ako ekonomické perpetuum mobile, v súčasnosti rastú ako huby po daždi. Všetky lákajú na rýchle zbohatnutie a mnohé z nich sľubujú pre svoju kryptomenu úspech ako v prípade Bitcoinu (vďaka Bitconu sa z veľa ľudí stali milionári, pretože keď sa Bitcoin rozbiehal, mal hodnotu pár centov, dnes je cena jedného BTC 600 dolárov). V článku o pyramídových kryptomenách na Slovensku sa dozviete, prečo pri projektoch ako sú Coinspace, Onecoin, Swisscoin, Capricoin a mnoho ďalších nič podobné nehrozí a čo všetko majú tieto pochybné systémy spoločné (okrem toho, že všetky lákajú na ľahký a bezprácny zárobok).


Ak vás zaujíma, čo sú to vlastne tie kryptomeny a ako sa dá na nich zarobiť, odporúčam prečítať si článok aké sú možnosti zarábania s kryptomenami.

 

Aktualizácia 01.06.2016

V Číne sa dejú veci. Pár dní dozadu zatkla čínska polícia 3 vysoko postavených (zrejme vrchol pyramídy v Číne) affiliate účastníkov Onecoinu, ktorým sa podarilo nahromadiť celkovo 30,8 miliónov USD.

Vyšetrovanie čínskej polície bolo súčasťou operácie „peranice hurricane 2016“. Cieľom tejto operácie bolo sústrediť sa na lúpežné, finančné a telefónne podvody. 

Sám som zvedavý, aký dopad bude mať táto udalosť na fungovanie Onecoin v Číne, pretože ide o dosť veľkú sumu. Nie každej pyramíde/Ponziho schéme sa podarí nahromadiť toľko peňazí, a to zatkli len troch ľudí v Číne. Celkovo sa odhaduje, že tisícky Číňanov spolu investovali vyše 91,4 miliónov USD.

Predpokladám, že po tejto udalosti sa šírenie tohto „biznisu“ v Číne spomalí, možno dokonca zastaví, keďže im pôjdu po krku. A ako reagovalo vedenie Onecoinu? Potichu zrušili nejaký veľký seminár, ktorý sa mal konať práve v Číne.


Viac informácií si môžete prečítať v tomto článku:

https://behindmlm.com/companies/onecoin/45-7-million-recovered-from-chinese-onecoin-scammers/

 

Nenašli ste v článku to, čo ste hľadali? Potom si skúste pozrieť aj diskusné fórum. Možno tam nájdete pár zaujímavých informácií k tejto téme.

Prišli ste už niekedy do kontaktu so spomínanou firmou? Potešíte ma, ak do diskusie napíšete svoje vlastné skúsenosti.

 

Aktualizácia 05.11.2017 

Bulharské média hlásia, že Ruja Ignatova bola zatknutá pri pokuse o vstup do Nemecka. Viac informácii v článku:

https://www.pracanadoma-skusenosti.eu/news/hlavna-liderka-biznisu-onecoin-ruja-ignatova-bola-udajne-zatknuta/

 

 

Mohlo by vás zaujímať:

Diskusná téma: OneCoin – blíži sa koniec?

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok