Recenzia na projekt Vappey game, resp. LaunchV

16.06.2014 14:34

Super novinka! Facebook nám vraj bude platiť za to, že sa hráme hry. Nevydržal tlak ďalších sociálnych sieti, ktoré sľubujú zárobok za ich používanie.

 

Máte záujem zarábať na Facebooku neskutočné peniaze? Zaregistrujte sa zadarmo, hrajte hry a budete dostávať za to peniaze... Od Facebooku! Nikto to nečakal, ale je to tu. Buďte rýchlejší než váš sused.

 

Takéto a podobné inzeráty zaplavujú v súčasnosti celý internet a hlavne samotný Facebook. Aj preto som sa rozhodol vyjadriť svoj názor na tento projekt z pohľadu nezainteresovaného ,,diváka". Registrovaný nie som a v blízkej budúcnosti registráciu ani neplánujem.

 

Na úvod by som ale chcel poopraviť niektoré mýty (alebo to nazvime zámerné klamstvá), ktoré rozširujú mnohí registrovaní členovia (viď inzeráty vyššie), a uviesť ich na pravú mieru.

 

  • Skúste mi napísať jeden argument, prečo by mal Facebook začať platiť svojim užívateľom za to, že hrajú hry.

  • Myslíte si, že Facebook nemá dostatočný kapitál na to, aby vytvoril lepšiu prezentáciu projektu? Otrasné úvodné video (aj ja by som vytvoril lepšie) a tuctovo vyzerajúca webová stránka. Pozrite https://launchv.com/

  • Myslíte si, že Facebook nemá dostatočný kapitál na to, aby svojmu projektu poskytol lepšiu reklamu?

  • Myslíte si, že by Facebook propagoval svoj projekt formou prelaunchu?

 

Tento projekt Vappey game nemá s Facebookom nič spoločné. Vlastne jednu vec predsa len má - hry, ktoré budete hrať na Vappey game a za ktoré budete údajne platení, sú tie isté hry, ktoré hrávate na Facebooku. To je všetko. V žiadnom prípade nie je tento projekt vytvorený Facebookom.

 

Ten predošlý odsek patril registrovaným užívateľom, ktorí šíria tieto zámerné klamstvá, aby nalákali a zaregistrovali do svojej siete čo najviac ľudí. V žiadnom prípade nekritizujem (zatiaľ) spoločnosť ani samotný projekt Vappey game. Firma sa neskrýva za Facebook a ani nikde nemá uvedené, že spolupracujú.

 

O spoločnosti a ich projekte

Projekt Vappey game vytvorila spoločnosť Vappnet LLC. Na oficiálnej stránke je o spoločnosti pomerný dostatok informácií (adresa, telefónne číslo), čo ma trochu prekvapuje, pretože o prelaunch projektoch sa pred spustením toho veľa dočítať nedá.

Avšak to, čo ma zaskočilo (v negatívnom zmysle), je absencia obchodných podmienok pri registrácii. Nemala by to uvádzať každá seriózna spoločnosť, ktorá podniká na internete? 

 

Ako to bude fungovať

Zatiaľ je jasné, že projekt je v predštartovacej fáze tzv. prelaunch. Ja osobne s prelaunchom veľmi dobré skúsenosti nemám. Ak sa chcete dozvedieť prečo, tak si prečítajte článok Čo je to prelaunchProjekt sa má spustiť (podľa časomiery, ktorá je zobrazená na ich oficiálnej stránke) 01. 07. 2014, zatiaľ teda prebiehajú len registrácie, aby si každý zabezpečil čo najlepší ,,flek“ v štruktúre.

 

Z projektu (napr. ako bude fungovať a odkiaľ budú získavať peniaze) sa toho zatiaľ veľa vyčítať nedá. Na oficiálnej stránke sa okrem marketingových rečičiek typu „teraz je ten správny čas, aby ste žili svoje sny“, alebo „zmeň svoj život“ nachádza len pár užitočných informácií. Ďalšie pribudnú zrejme až po oficiálnom spustení.

 

Projekt Vappey game, zarábajte peniaze, keď ľudia hrajú hry, vyhrajte ceny, výlety a získajte odmenu.

 

Môj názor na Vappey game

Podľa môjho názoru bude Vappey game pravdepodobne nejaký portál, na ktorom budete hrať tie isté hry, ktoré hrávate aj na Facebooku, a zarábať budete na ľuďoch, ktorí sa zaregistrujú do vašej štruktúry a budú takisto hrať. To znamená, že to funguje na MLM princípe, a teda vy zaregistrujete Jožka, on zaregistruje Igora atď., atď. až do 10. úrovne

 

Keď niekto vo vašej štruktúre vyhrá peniaze, nejakú cenu alebo dokonca dovolenku, dostanete odmenu v hodnote 10 % z jeho výhry.

 

Znie to síce lákavo a zaujímavo, no nereálne. Poďme počítať.

 

Podľa toho, čo som napísal vyššie, môže niekto, kto je vo vašej štruktúre na poslednej 10. úrovni, vyhrať napríklad dovolenku za 1 000 eur. A všetkých 10 ľudí nad ním, medzi ktorých patríte aj vy, dostane 10 % z jeho výhry, čo predstavuje 100 eur. Takže firma nielenže zaplatí výhercovi dovolenku v hodnote 1 000 eur, ale aj vyplatí 10 ľudom (ktorí sa v štruktúre nachádzajú nad výhercom) odmeny v hodnote 100 eur.

 

Spoločnosť vo svojom projekte spomína, že hranie hier bude zadarmo, nikto nebude musieť zaplatiť ani cent. V tomto prípade je pre mňa záhadou, odkiaľ firma získa tých 2 000 eur (1 000 eur za dovolenku + odmeny 100 eur * 10 ľudí), pretože predpokladám, že to majiteľ projektu z vlastného vrecka platiť nebude.

 

Ako si myslím, že to dopadne?

Po mojich doterajších skúsenostiach s prelaunch projektmi si dovoľujem predpovedať, ako to dopadne:

 

  1. Termín spustenia projektu sa z 01. 07. 2014 presunie na 01. 08. 2014, potom o ďalší mesiac a o ďalší, až to nakoniec zapadne prachom a nikdy ho nespustia.

  2. Projekt spustia, až keď sa nazbiera dostatočný počet registrovaných ľudí, zároveň pribudnú ,,štartovacie balíčky podnikania". Nebudú predsa výhry a odmeny platiť z vlastných zdrojov.

  3. Je to jedno, aj tak len zbierajú osobné údaje a emailové adresy, aby mohli v budúcnosti spamovať, poprípade predať ich tretej strane. Keď ich nazbierajú dostatočne veľa, projekt zanikne.

 

Alebo to možno dopadne nasledovne:

Projekt sa spustí 01. 07. 2014 – teda tak, ako je sľúbené. Vždy bude všetko zadarmo a odmeny bude spoločnosť vyplácať z vlastného vrecka. Majiteľom je totižto bohatý šejk, ktorý sa rozhodol rozhadzovať peniaze a urobiť ľudí šťastnými.

 

Samozrejme, všetci budeme múdrejší, až keď sa projekt oficiálne spustí. Keď k tomu dôjde a pribudnú nové informácie, dodám aktualizáciu.

 

 

Aktualizácia 17.07.2014 - Od avizovaného spustenia projektu (01. 07. 2014) ubehlo už 17 dní, a kde nič, tu nič. V podstate sa naplnil bod č. 1 - teda, že spúšťanie projektu sa bude neustále odkladať. Tentoraz však žiadny pevný termín nestanovili, jedného dňa to možno spustia, možno o 5 rokov. A čo s cca 41 000 ľuďmi, ktorí sa do toho projektu zaregistrovali?

 

Aktualizácia 12.08.2014 - Opäť ubehol nejaký ten deň a čuduj sa svete, projekt bol spustený. Žiaľ, „prekopali“ takmer celý systém, vďaka ktorému si pred spustením projektu prilákali ľudí.

 

Existujú dve možnosti, ako sa do tohto projektu zapojiť:

  • členstvo Vpromoters za 99 USD na 1 rok,

  • členstvo zadarmo.

 

Pred samotným spustením bolo hlavným lákadlom na registráciu heslo „zarábať budú všetci a nikto nezaplatí ani cent.“ Po spustení urobili dve veľké zmeny, ktorými sa v podstate pochovali, a to: ,,ten, kto chce zarábať, musí si zakúpiť členstvo Vpromoters za 99 USD, druhá skupina, ktorá si ponechá členstvo zadarmo, nemá na zarábanie nárok.“

 

Priznám sa, že v tom nevidím absolútne žiadny zmysel, žiadnu pridanú hodnotu. Nechápem, prečo by som mal platiť 99 USD za možnosť hrať tie isté hry, ktoré hrám na Facebooku zadarmo. Niekto by možno oponoval: ,,ale hraním na Facebooku nemáš možnosť zarábať peniaze, pričom pri Vappey game áno.“ To je síce pravda, no na to, aby som zarobil, budem musieť kvalitne vymyť mozgy ďalším úbožiakom, ktorí zaplatia 99 USD za hry, ktoré môžu hrať na Facebooku zadarmo. Ak sa mi to nepodarí a nikoho nenájdem, tak hádajte čo - nielenže nič nezarobím, ale aj stratím 99 USD za niečo, čo som mohol mať zadarmo.

 

Mne je, samozrejme, jasné, že ide len o ďalšiu pyramídovú hru, resp. prerozdeľovanie peňazí, pričom ľudia na spodku pyramídy nedostanú za svojich investovaných 99 USD žiadnu protihodnotu. Teda vlastne dostanú. Dostanú možnosť hrať hry, ktoré sú na Facebooku dostupné zadarmo. Presne tie isté hry, žiadna pridaná hodnota.

 

Ak ste v článku nenašli to, čo ste hľadali, skúste si prečítať aj diskusné fórum, tam možno nájdete nejaké zaujímavé informácie k téme.

Prišli ste už niekedy do kontaktu s týmto projektom? Ak áno, budem rád, ak sa zapojíte do diskusie a napíšete svoje vlastné skúsenosti.

 

Páči sa vám môj web? Ak áno, odporučte ho svojim priateľom, určite vám budú vďační. Taktiež sa môžete pridať do dvoch facebookových skupín, v ktorých vás budem neustále informovať o nových príležitostiach. Jedna je zameraná všeobecne na zárobok na internete (toto je odkaz), v tej druhej zverejňujem ponuky práce z domu (odkaz nájdete tu). Kliknite na ,,páči sa mi to" a v upozorneniach nastavte ,,dostávať všetky príspevky". 

 

Author Juraj.

 

Mohlo by vás zaujímať:

Mohlo by vás zaujímať:

Diskusná téma: na projekt Vappey game

Dátum: 08.08.2014

Vložil: Vladka

Titulok: aktualizace

Projekt je spuštěn, s informací, která byla při lákání lidí do tohoto projektu samozřejmě jiná. Ano člověk může toto používat zdarma, ale pokud nebude chtít vydělávat a mít peněžní výhody. Ostatní musí zaplatit. Takže opět podvod?

Dátum: 09.08.2014

Vložil: Admin

Titulok: Re:aktualizace

Áno, viem že sa to spustilo nakoniec, článok aktualizujem opäť cez týždeň, ak budem mať čas.

Z môjho pohľadu ide len o prerozdeľovanie peňazí - pyramídová hra.

Nevidím dôvod prečo by som mal platiť za tie hry, keď ich na facebooku môžem hrať zadarmo.

Pridať nový príspevok