Recenzia na stránku podnikajzdomu.sk

16.08.2016 14:45

Ďalšou stránkou, ktorá ponúka „tajnú“ prácu z domu a na ktorú sa ma pomerne často pýtate v e-mailových správach, je www.podnikajzdomu.sk (v minulosti www.pracadoma.sk). V českej verzii je to stránka www.podnikejzdomova.cz (v minulosti www.pracujtezdomu.cz). Rovnako ako v predchádzajúcej recenzii, ktorú som venoval stránkam pzd.sk. pzdgroup.cz a hccgroup.cz, ani v tomto prípade nie je návštevníkom webu jasné, akú prácu z domu majiteľ stránky vlastne ponúka.

 

Samotný názov webu, resp. jeho URL adresa, trochu naznačuje, že zrejme nepôjde o klasickú prácu, ale skôr o podnikanie. Napriek tomu som sa rozhodol majiteľa stránky kontaktovať a zistiť viac informácií. Veď človek nikdy nevie, trebárs natrafím na nejakú skvelú pracovnú ponuku. Dúfal som však, že sa z toho opäť nevykľuje nejaká multi level marketingová spoločnosť (MLM), tak ako to bolo v prípade Pzd group, kde sa nakoniec ukázalo, že za stránkou ponúkajúcou normálnu prácu s fixnou mzdou (jednoducho, tá stránka a inzerát na nej vyzerajú, ako keby hľadali zamestnanca a nie osoby, ktoré by chceli začať podnikať na živnostenský list) stoja distribútori MLM spoločnosti Herbalife.

 

Kto stojí za webom?

Pri samotnom vypísaní www.podnikajzdomu.sk do adresného riadka prehliadača vám vyhodí chybu. Aby ste sa na web dostali, musíte si najskôr nájsť nejaký inzerát, v ktorom túto pracovnú príležitosť niekto propaguje. Ja som na jeden inzerát narazil na inzertnom portáli mojainzercia.sk. Ten link je nasledovný - www.podnikajzdomu.sk/sz69/. To „sz69“ za názvom domény je identifikačný kód alebo, lepšie povedané, affiliate kód vášho poradcu (za predpokladu, že sa rozhodnete robiť tento biznis). Vy budete mať iný kód, skrz ktorý budete spamovať inzertné portály a lákať do tohto biznisu ďalších ľudí.

 

Ak chcete zistiť, kto stojí za stránkou www.podnikajzdomu.sk/sz69/, kliknite vľavo dole na „informácie o poskytovateľovi, ochrana osobných údajov“. Tam nájdete osobné údaje majiteľa webu.

 

Pár informácií o stránke

Samotná stránka veľa informácií neprináša, nájdete tam len otrepané frázy, ako - budete zarábať viac peňazí, zlepší sa váš životný štýl, prácu môže robiť ktokoľvek bez ohľadu na vzdelanie, skúsenosti či prax atď. To najdôležitejšie – náplň práce - ale nenapíšu. Ďalej sa dozviete napríklad aj to, že vďaka ich systému (predpokladám, že je to pyramída) sa postupne naučíte, ako pracovať z domu, budete mať viac voľna pre seba aj pre svoju rodinu a zarobíte oveľa viac než v bežnom zamestnaní. Ok, prvá indícia, že o klasickú prácu zrejme nepôjde. Žeby zasa nejaké MLM?

 

Obrázok z webu podnikajzdomu.sk, ako si prostredníctvom ich projektu vybudovať pasívny príjem.

 

Vypĺňanie dotazníka a zúčastnenie sa výberového procesu

Na stránke je napísané, že ak sa chcem dozvedieť viac informácií, musím vyplniť dotazník a čakať na e-mail. Tak som aj urobil a do 3 dní mi poslali správu „gratulujeme Vám, boli ste vybraný do ďalšej fázy výberového procesu“. V e-mailovej správe sa nachádzal aj link na „Online Informačný Balíček“, ktorého súčasťou bolo 22-minútové video a informačná brožúrka. V nich som sa mal dozvedieť náplň práce, výhody ich systému a ďalšie podrobnosti.

 

Nebudem to naťahovať. Po zhliadnutí videa a brožúrky som sa dozvedel, že ide o predaj produktov MLM spoločnosti Herbalife.

 

Čo všetko zahŕňa registrácia?

Keďže som sa dozvedel, čo som potreboval, ďalej som už dotyčnú osobu nekontaktoval. Nemám v pláne robiť distribútora žiadnej MLM spoločnosti. Nie je to nič pre mňa. Takže, ako by to pokračovalo ďalej, neviem, no predpokladám - keďže v minulosti som robil distribútora kávovej MLM spoločnosti Organo Gold - že by som sa musel zaregistrovať do spoločnosti Herbalife, zakúpiť si nejaký štartovací balíček, v ktorom by som dostal produkty spoločnosti Herbalife a tie by som musel predávať za maloobchodnú cenu (ak by som chcel niečo zarobiť). Ďalej by som pravdepodobne dostal e-shop od spoločnosti Herbalife, no a hlavne identifikačný kód na stránku www.podnikajzdomu.sk, prípadne v českej verzii www.podnikejzdomova.cz. Náplňou mojej práce by potom bolo tieto stránky propagovať, buď na Facebooku, alebo na inzertných portáloch, ako úžasnú pracovnú ponuku a čakať, že sa nájde niekto taký, ako ja, a zaregistruje sa.

 

Takže čo všetko vlastne zahŕňa registrácia? Aby sa mohol zlepšiť váš životný štýl a aby ste mohli zarábať viac peňazí ako vo vašej doterajšej práci, budete musieť na oplátku niečo obetovať, konkrétne veľa peňazí a hlavne veľa času. To však nie je záruka, že uspejete. A to som ešte zabudol spomenúť, že aby ste mohli podnikať v MLM a byť sám sebe šéfom, budete si musieť založiť živnosť a platiť si zdravotné a sociálne poistenie.

 

 

Dá sa na tom zarobiť?

Ak do ich systému neprivediete nových distribútorov a nenájdete ani nejakých pravidelných zákazníkov, ktorí by od vás produkty spoločnosti Herbalife pravidelne kupovali, nič nezarobíte. Práve naopak, miniete peniaze za štartovací balíček a predpokladám, že v pravidelných intervaloch budete musieť dokupovať ďalšie a ďalšie produkty, v opačnom prípade by vás zo systému vymazali. Takto to funguje pri väčšine MLM spoločností, pri Herbalife to ale môže byť iné. Nepoznám ich kompenzačný plán.

 

Ale áno..., dá sa na tom zarobiť celkom slušný balík peňazí, no treba si uvedomiť, že MLM nie je Perpetuum mobile. V žiadnom prípade nie je možné, aby všetci zarábali viac ako vo svojom zamestnaní, a taktiež nie je možné, aby MLM zlepšilo životný štýl všetkým, tak, ako to nepriamo uvádza stránka podnikajzdomu.sk. Práve naopak, štatistika hovorí, že v skutočnosti v MLM zarobí možno len 5 % registrovaných (vrchol pyramídy), ďalších 15-20 % ľudí „bude na svojom“ (nebudú v zisku, ani v strate), ostatní, teda stred a spodok pyramídy, sa na ich platy poskladajú.

 

O MLM mám na svojej stránke osobitnú sekciu, ktorá pozostáva z niekoľkých článkov. Ak vás teda táto téma zaujíma, prečítajte si článok princíp a história MLM.

 

Je to naozaj pre každého?

V sekcii „výsledky“ si môžete nájsť pár príbehov o ich systéme. Vraj to môže robiť úplne ktokoľvek bez ohľadu na vzdelanie, skúsenosti či prax. Je teda jedno, či ste študent, dôchodca, strojár, ekonóm, alebo dokonca človek, ktorý ledva ukončil základné vzdelanie, stránka podnikajzdomu.sk sa snaží návštevníkom webu nahovoriť, že toto podnikanie je vhodné pre každého. No áno, MLM môže robiť skutočne každý, rovnako ako sa každý môže stať prezidentom. Avšak nie každý má na to stať sa prezidentom a rovnako nie každý má vlohy podnikať v MLM. Jednoducho, nie je to biznis pre každého, aj keď sa vám oni snažia nahovoriť niečo iné.

 

Pár slov na záver

Netvrdím, že stránka podnikajzdomu.sk je podvod. Nevadí mi, že si nejakí šikovní distribútori spoločnosti Herbalife vytvorili niekoľko stránok, konkrétne pzd.sk, pzdgroup.cz, hccgroup.czpodnikajzdomu.sk, podnikejzdomova.cz a pracedoma.cz (možno existujú aj ďalšie), na ktorých neoslovujú koncových zákazníkov (nepredávajú produkty spoločnosti Herbalife), ale robia výlučne nábor nových distribútorov. Čo mi rozhodne prekáža, je to, že návštevníkom spomínaných webov podsúvajú zavádzajúce informácie a lákajú ich do tohto biznisu sľubovaním krajších zajtrajškov. Takto sa podľa môjho názoru MLM biznis nerobí. Toto je presne ten príklad, prečo má väčšina ľudí na MLM negatívny pohľad.

 

Nenašli ste v článku to, čo ste hľadali? Potom si skúste pozrieť aj diskusné fórum. Možno tam nájdete pár zaujímavých informácií k tejto téme. 

Aký je váš názor na spomínané stránky? Napíšte do diskusie, čo si myslíte o MLM biznise, prípadne o spoločnosti Herbalife.

 

Ak môžete, podporte môj projekt lajknutím či zdieľaním na sociálnych sieťach. Je to to najmenej, čo môžete pre mňa a pre rast tohto webu urobiť. Takisto budem rád, ak sa pripojíte do mojich facebookových komunít. Prvá komunita je zameraná na tému zárobok na internete (tu je odkaz), v druhej skupine zverejňujem seriózne príležitosti na prácu z domu (odkaz nájdete tu). Označte ,,páči sa mi to" a v upozorneniach nastavte ,,dostávať všetky príspevky". 

 

Author Juraj.

 

Mohlo by vás zaujímať:

Mohlo by vás zaujímať:

Diskusná téma: Recenzia na stránku podnikajzdomu.sk.

Dátum: 10.02.2019

Vložil: JartyGulak

Titulok: MLM - názor

MLM - je kvalitný vo výžive, zdravotných výrobkoch, prírodných preparátoch, kozmetike atď... . Nemám proti nemu nič, ale potreba mať na štartovné rezervy a kontakty.

Určite nie v Investiciách, kde produkty musia byť napálené, aby uživili celú sieť Poradcov a Riaditeľo v sieti - kvalitu nahradzuje kvantita.

Buď sme radovým zamestnancom, majiteľom firmy príp. jednateľom - vyšším manažérom alebo v nejakom obchode budujeme siete... . (prípadne okrem mafie... ). Každý máme na výber a sme strojcom svojho života svojej profesie - výberu oboru.

Pridať nový príspevok