Whitepins - čo vám nepovedia (zataja) pred registráciou?

19.01.2015 13:50

Článok je venovaný predovšetkým ľuďom, ktorí sa o Whitepins+ zaujímajú a hľadajú nezávislý zdroj informácií (kritiku). Rozhodne ho neodporúčam čítať slabším povahám, hlavne ak už sú v danom systéme zaregistrovaní a veria mu.

 

Vo Whitepins síce zaregistrovaný som, ale len z toho dôvodu, aby som zistil, ako celý systém funguje. Okrem toho si v tomto článku môžete prečítať aj môj názor na tento projekt, či na tom niekto zarobí (a ak áno, tak kto) a čo vám pred registráciou niektorí radšej ani nepovedia (úmyselne to zataja).

 

Čo je to Whitepins+ a ako funguje

Whitepins+ je nemecká firma, ktorá sľubuje užívateľom, ktorí sa do projektu zapoja, možnosť zarábania peňazí. Po registrácii bude vašou úlohou - okrem poslania kópie dokladov (občianskeho preukazu) - každý deň porovnávať a hodnotiť obrázky, resp. produkty od inzertných spoločností. To znamená, že budete ako zákazník, ktorý však nič nekupuje, len hodnotí, ktorý z produktov sa mu páči viac. Čiže má ísť nielen o reklamu, ale aj o prieskum trhu.

 

Po zaregistrovaní a poslaní kópie občianskeho preukazu sa vám vo vašej internetovej kancelárii budú zobrazovať každý deň 2 obrázky (neskôr viac) produktov. Vy si jednoducho vyberiete jeden, ktorý sa vám páči viac, a kliknete „BESSER“. Týmto vaša práca pre daný deň v podstate skončila. Vašou odmenou budú 2 míle pripísané na váš účet. Jedna míľa má podľa Whitepins hodnotu 0,90€, čo znamená, že každý deň na váš virtuálny účet dostávate 1,80€. Ak budete obrázky hodnotiť každý deň, budú sa vám postupne zvyšovať aj provízie – míle.

 

Detailnejší pohľad na systém

Systém funguje tak, že na začiatku, prvý deň, dostanete od spoločnosti 111 míľ (virtuálnych 99,9€). Za každodenné hodnotenie obrázkov sa vám pripočítavajú 2 míle. Po dosiahnutí hodnoty 171 míľ na vašom Whitepins účte (za predpokladu, že nevynecháte ani jeden deň, to dosiahnete po 30 dňoch) stúpne odmena za každodenné hodnotenie na 3 míle. Po dosiahnutí ďalšej „méty“ 255 míľ dostanete za hodnotenie každý deň 4 míle. Takto môžete pokračovať donekonečna a trebárs po 365 dňoch, pokiaľ zo systému nevyberiete žiadne peniaze a všetky míle budete v podstate „reinvestovávať“, dosiahnete za každodenné hodnotenie obrázkov čiastku 48€ (samozrejme, je to nereálna suma, ale o tom neskôr).

 

Ďalšou podstatnou informáciou je, že platnosť míľ trvá len 90 dní, potom jednotlivé míle zanikajú. Čo to znamená? Míle získané pred 90 dňami sa vám budú každý deň odratúvať z účtu. Keď ste úplne prvý deň zhodnotili obrázky a dostali 2 míle + 111 míľ za registráciu, o 90 dní sa tieto míle z vášho účtu odrátajú, na 92. deň sa odpočítajú dve míle (ale získate 4 alebo 5 míľ), ktoré ste zarobili pred 90 dňami, na 93. deň to isté ako pred 90 dňami atď.

 

Prvých 90 dní len hodnotíte obrázky a dostávate míle. Nie je možné zarobiť žiadne peniaze. Po 90 dňoch stále robíte za míle, no máte možnosť si časť z nich percentuálne premeniť na eurá. Čiže ak robíte 91. deň od registrácie za 5 míľ, tak si môžete nastaviť, aby vám napríklad 20 % z toho (teda 1 euro) pribudlo do konta na výplatu, 4 míle do konta míľ.

 

Tak moment... Tento systém už predsa poznám. Takto fungovala najväčšia nelegálna Ponziho schéma tohto desaťročia - Zeekrewards, v ktorej desaťtisíce až státisíce ľudí z celého sveta „utopilo“ milióny eur. Žiaľ, ani ja som nebol výnimkou. Tiež ste museli každý deň plniť úlohy ako pri Whitepins. Pri Zeekrewardse ste posielali inzeráty (pri Whitepins hodnotíte obrázky), za čo ste každý deň dostali 2 bidy (pri Whitepinse dostávate 2 míle) a tieto bidy mali takisto platnosť 90 dní. Rovnako tam bola možnosť prepnúť si percentá a časť bidov ste premenili na eurá, zvyšok sa vám zhodnocoval aj naďalej.   

 

Možno si hovoríte, že Whitepins je zadarmo, no Zeekrewards bol tiež. Napriek tomu som mal možnosť zakúpiť si balíček bidov, aby som mohol zarábať viac. 100 bidov stálo 100 USD a ja som tak získal rýchlejší štart. Rovnako je to aj pri Whitepins, kde si môžete zakúpiť míle za vlastné peniaze.

 

Balíčky míľ (miles) spoločnosti Whitepins a ich cena.

 

Takže ako vidíte, jadro systému spoločnosti Whitepins je na 99 % rovnaké ako mal Zeekrewards. Iný je len obal, ktorý má túto nelegálnu hru zakryť.

 

Zarobím na tom niečo ak nikoho neprivediem a nič neinvestujem?

Žiaľ, nie. Ten systém je nastavený tak, že budete musieť svoje nazbierané míle stále reinvestovávať, a teda nechať aspoň pol roka či rok prepnuté na 100 % zhodnocovaní míľ. Ak by ste sa rozhodli prepnúť percentá už po 90 dňoch a vybrať z toho nejakých pár eur, zrejme by ste časom doviedli svoj účet do ... - veď viete kam.

 

Namodeloval som si príklad, ako by to vyzeralo v praxi, a vyšlo mi, že by ste s vyberaním peňazí museli počkať aspoň rok. Sila, nie? Tvrdia vám, že každý deň zarábate za hodnotenie obrázkov 1,80 eur (2 míle), no vy budete mať problém vybrať aspoň tých pár eur za rok.

 

Ak nezaregistrujete pod seba aspoň pár desiatok ľudí alebo nezainvestujete vlastné peniaze zakúpením nejakého balíčka míľ pre rýchlejší štart, tak podľa môjho skromného názoru nezarobíte nič, pri troške šťastia možno pár eur.

 

Odkiaľ berú peniaze na vyplácanie?

Najdôležitejšia otázka, ktorá nám vždy napovie, či je projekt seriózny, alebo nie. Vždy, keď sa chcete zaregistrovať do nejakého projektu a nie ste si istí, spýtajte sa samých seba (poprípade toho, kto vás chce pod seba zaregistrovať), odkiaľ prúdia peniaze do systému. Odkiaľ vezme spoločnosť peniaze na to, aby ma vyplatili, a či bude tých peňazí dostatočne veľa na to, aby mohli vyplatiť všetkých registrovaných, nielen pár ľudí na vrchole, a ďalej nič. Pokiaľ odpovede na tieto otázky nepoznáte, snažte sa ich zistiť ešte skôr, než sa zaregistrujete.

 

Ako je to teda s Whitepins? Odkiaľ berú peniaze na vyplácanie? Bude ich dostatočne veľa na to, aby vyplatili všetkých?

 

Majiteľ Whitepins tvrdí, že peniaze do systému prúdia od inzertných spoločností, ktoré si platia reklamu vo forme tých obrázkov, ktoré každý deň porovnávate a hodnotíte. Okrem reklamy má ísť aj o prieskum trhu.

 

V českých a slovenských agentúrach, ktoré sa skutočne venujú prieskumu trhu, dávajú za jeden dotazník cca 1 euro, niekedy aj viac. Sú to však dotieravé dotazníky, v ktorých niekedy musíte odpovedať až na 50 otázok a takmer vždy to zaberie 15 až 25 minút. Hodnotenie obrázkov za 2 eurá a ešte k tomu každý deň? Nezmysel...

 

Ak je ale pravda to, čo tvrdí majiteľ Whitepins+, zaujímali by ma potom odpovede na tieto dve otázky:

1. Čo konkrétne skúma trh napríklad na týchto dvoch obrázkoch?

Dva obrázky ktoré máte porovnať a zhodnotiť, ktorý je lepší.

2. Ktorá inzertná spoločnosť by si platila takúto reklamu? Na čo je to vlastne reklama? Na mačky? Ležadlo? Klobúk? Kde sú značky a logá inzertných spoločností? Čo je to za reklamu? A ďalšie dva obrázky: 

Obyčajné, voľne dostupné obrázky stiahnuté z google vyhľadávača.

 

Aká je skutočnosť?

O žiadnu reklamu ani prieskum, samozrejme, nejde. Sú to len obyčajné, voľne dostupné obrázky stiahnuté z google vyhľadávača. Ak mi neveríte, skúste si do googlu zadať „cats on beach“ a vyhodí vám ten obrázok vpravo. Pri ostatných obrázkoch je to rovnaké... To je jasný dôkaz toho, že majiteľ Whitepins je obyčajný klamár.

 

Odkiaľ berie Whitepins+ peniaze na vyplácanie a kto zarobí.

 

To s tým hodnotením a porovnávaním obrázkov je len taká ,,habaďúra“ na naivných ľudí, aby sa zaregistrovali do systému. Čím viac sa ich zaregistruje, tým viac si môže majiteľ zapýtať od inzerentov, ktorých zhromažďuje v kategórii ,,partneri Whitepins“. Tých peňazí ale nikdy nebude dosť na vyplatenie všetkých užívateľov. Nejaké peniaze teda Whitepins skutočne môže získať od inzertných spoločností, no určite nie za to každodenné hodnotenie obrázkov.

 

Najväčší príjem má majiteľ projektu zrejme z toho, keď niekto zacíti príležitosť a investuje vlastné peniaze na kúpu niektorého z balíčkov. Ľudia sú chamtiví a keď väčšina po pár mesiacoch zistí, že sa každodenným hodnotením a porovnávaním obrázkov pravdepodobne ďaleko nedostane a veľa nezarobí, riskne to a dokúpi si míle za vlastné peniaze. Viď tento príspevok, ktorý som našiel na facebooku.

 

Rozmyslal som ako maximalne vyuzit tento system a skusal som v kalkulacke rozne variacie no nakoniec som prisiel na jednu a chcel by som pocut vase nazory.Kupil by som si hned prve dni balicek 1000mil za 800eur.Pracoval by som cely rok no az 304 den by som zacal vyberat po 100% kazdy den a za 62 dni by som vybral vsetko v hodnote cca 4807eur co znamena 500%cisteho zisku a to je cca 4000eur.Myslite si ze by to bolo rizkantne urobit z hladiska celeho roka z dovodu zmeny nejakych pravidiel?

 

A toto je ten hlavný dôvod, prečo vznikajú projekty ako Zeekrewards, Whitepins, Digital Generation a desiatky ďalších, ktoré vznikli aj počas písania tohto článku. Ľudia však investované peniaze už nikdy neuvidia (za predpokladu, že sa nenájdu ďalší hlupáci, ktorí by investovali), pretože sa veľmi rýchlo rozdelia „hladným krkom“, ktoré čakali na výplatu dlhú dobu.

 

Zarobí teda na tom niekto? Ak áno, kto?

Samozrejme, niekto na tom určite zarobí, inak by tieto projekty nevznikali. Pýtate sa, kto bude tým šťastným? Nepochybne to bude majiteľ projektu a pravdepodobne pár vyvolených, ktorí privedú do systému veľký počet ľudí. Zo všetkých registrovaných bude celkovo tak 5 až 10 % tých, ktorí si „ukroja kúsok z koláča“. Môže sa ale pokojne stať aj to, že sa majiteľ so získanými peniazmi s nikým nepodelí. To by ale skončil veľmi skoro. Vždy je dobré odmeniť pár najšikovnejších, ktorí nahuckajú na tento program stovky ľudí. Takto získajú motiváciu k tomu, aby priviedli do systému ďalšie stovky či tisíce ľudí, a spoločnosť tým navyše získa „kredit“, pretože každý bude prehlasovať, že to je seriózna firma, ktorá vypláca. Whitepins a podobné programy však nikdy nezískajú dostatok peňazí na to, aby vyplatili všetkých ľudí, takže to jedného dňa aj tak stroskotá na dôvere tých, ktorí nič nedostanú.

 

Kto na tom nezarobí?

Nezarobí na tom zvyšok registrovaných ľudí, a teda 90-95 %. Budú to predovšetkým ľudia, ktorí nič neinvestujú a nikoho do systému neprivedú. Pre týchto ľudí Whitepins jednoducho peniaze nemá, leda že by vlastnil monopol na ich tlačenie, o čom pochybujem.

 

Len vo výnimočnom prípade sa môže stať, že majiteľ Whitepins vyplatí aj pár ľudí z tejto skupiny. Pravdepodobnosť, že medzi nimi budete aj vy, je však asi taká veľká, ako keď si podáte nejaký tiket a očakávate, že vyhráte jackpot.

 

Pár slov na záver

Whitepins nie je MLM, je to len obyčajná hra, ktorú majiteľ založil s cieľom zarobiť na mase naivných ľudí, ktorí veria, že z toho niečo získajú. Pár ľuďom sa možno podarí odkrojiť si kúsok z koláča, no drvivá väčšina budú len štatisti.

 

Od registrácie určite nechcem nikoho odhovárať. Týmto článkom som mal len potrebu uviesť určité veci na pravú mieru. Čo si z toho vezmete, je len na vás. V poslednom čase sa okolo tohto projektu dosť klame, hlavne čo sa týka vyplácania. Mám informácie, že niektorí ľudia čakajú na výplatu už niekoľko mesiacov.

 

Ak ste v článku nenašli to, čo ste hľadali, skúste si prečítať aj diskusné fórum, tam možno nájdete nejaké zaujímavé informácie k téme.

Prišli ste už niekedy do kontaktu s týmto projektom? Ak áno, budem rád, ak sa zapojíte do diskusie a napíšete svoje vlastné skúsenosti.

 

Páči sa vám môj web? Ak áno, odporučte ho svojim priateľom, určite vám budú vďační. Taktiež sa môžete pridať do dvoch facebookových skupín, v ktorých vás budem neustále informovať o nových príležitostiach. Jedna je zameraná všeobecne na zárobok na internete (toto je odkaz), v tej druhej zverejňujem ponuky práce z domu (odkaz nájdete tu). Kliknite na ,,páči sa mi to" a v upozorneniach nastavte ,,dostávať všetky príspevky". 

 

Author Juraj.

 

Mohlo by vás zaujímať:

Mohlo by vás zaujímať:

Diskusná téma: Whitepins

Dátum: 09.03.2015

Vložil: Boris

Titulok: už majú z čoho vyplácať,dobrá skúsenosť= mínus 20€

Ja som tam poslal 20€ cez skrill,že na overenie účtu kôli vyplácaniu.:
Sme Vás informovali, že predtým, než môžeme vykonať akúkoľvek platbu k vášmu účtu, musíme overiť vašu Skrill účet ako prvý. Toto je robené tým, že dostane symbolický prevodu finančných prostriedkov na náš účet Skrill, z ktorých každý bude vrátená k vám s y naše ďalšie platby od nás. Prečítajte si prosím pozorne návod pod touto správou a postupujte podľa neho krok za krokom. Musíme overiť vaše WhitePins + účet cez Skrill, bez ohľadu na to, čo platba platforme, ktorú si zvolili za odstúpenie od zmluvy.

NÁVOD:
1. Pošlite 20,00 EUR na náš Skrill účtu whitepinsplus.verifizierung@gmail.com
2. Váš WhitePins + účet je overený, akonáhle obdržíme prevod na náš účet Skrill
3. 20,00 EUR bude vrátená k vám s ďalšie platby.

Dátum: 10.03.2015

Vložil: Admin

Titulok: Re:už majú z čoho vyplácať,dobrá skúsenosť= mínus 20€

No hlúposť ako mraky. Predtým im netrebalo overovať účet?

Väčšiu somarinu už fakt nemohli ani vymyslieť.

Mimochodom aj keby to bola pravda, overiť skrill účet sa dá pokojne aj so sumou 1€, netreba na to 20€.

Podvodníci

Pridať nový príspevok