Recenzia na 123dopyt.sk – čo ponúka tento portál?

30.08.2024 08:47

Recenzia na portál 123dopyt.sk. Tento portál, kde môžete nájsť zaujímavé pracovné príležitosti v rôznych oblastiach, má za sebou už vyše dvadsať rokov na trhu. K dispozícii je cez tridsať prehľadných kategórií, vďaka čomu si každý čoskoro nájde tú svoju. Zaujímajú vás ešte ďalšie čísla? Počet registrovaných už presiahol hranicu osemdesiatich tisíc dodávateľov, každý mesiac sa prostredníctvom tohto portálu uskutoční vyše tritisíc rôznych obchodov. 123dopyt.sk využívajú aj známe firmy, ako sú HappyPet, Prima Slovakia alebo RENO a Rauch. 

 

História písaná od roku 2006

Úvodná stránka webu dopyt.sk.

 

Ako dlho už funguje portál 123dopyt.sk? V prevádzke je už od roku 2006 a za celé obdobie pôsobenia prešiel dynamickými zmenami, ktoré reagujú na potreby súčasného trhu. Ide o prehľadný web, kde čoskoro nájdete to, čo presne potrebujete.

Krátku registráciu vykonáte jednoducho tak, že kliknete na žlté tlačidlo s bielym nápisom „Registrácia“ v pravom hornom rohu. Požiadaní budete iba o meno, priezvisko a telefonický kontakt, to je na začiatok všetko!

Pokiaľ budete mať akékoľvek otázky, ktoré sa týkajú webu a obchodov, stačí napísať na emailovú adresu uvedenú v kontaktoch, prípadne zavolať na infolinku, ktorá je v prevádzke počas všedných dní od 8:00 do 16:30 h.

 

Aké práce nájdete na portále 123dopyt.sk?

Výhodou webu je hlavne rozmanitosť ponuky. Primárne je zameraný na manuálne práce a hľadanie remeselníkov. Vo vyše tridsiatich kategóriách sa budete prehľadne orientovať už behom krátkej chvíľky. Sú to kategórie, ako napríklad Auto-Moto, kde ide o nákup a predaj vozidiel, ich požičiavanie alebo predaj pneumatík a doplnkov. Ďalšou početnou sekciou je Nábytok, kde ide o opravu alebo predaj kancelárskeho alebo domáceho nábytku, prípadne jeho montáž a demontáž. V sekcii Odevy potom nájdete dopyty a ponuky na pracovné, spoločenské, športové alebo aj rôzne voľnočasové oblečenie. Je teda jasné, že nejde o web, kde by bol na prvom mieste online svet a všetko, čo k nemu patrí. Súčasne to neznamená, že sa tu nikdy neobjavia inzeráty na prácu z domu. Stačí len správne hľadať!

 

Online prostredie a práca spojená s ním

Kategórie verejných zákaziek.

Medzi kategórie, ktoré sa zameriavajú na rôzne online práce a služby, patria napríklad IT počítače a IT softvér, kde môžete nájsť aj dopyt zameraný na tvorbu webov, e-learningových programov alebo rôzne ďalšie práce spojené s programovaním. Sú tu aj grafické služby, vývoj aplikácií na PC a mobilné telefóny, tvorba prezentácií v PowerPointe, prípadne rôzne administratívne práce pre virtuálne asistentky a účtovníčky.

123dopyt je portál, kde môžete riešiť aj predaj a prenájom realít, servis rôznej elektroniky alebo poradenstvo v oblasti daní a financií. Repertoár je veľmi široký a aj keď sú na prvom mieste remeselníci, neznamená to, že nemôžete zadať svoj dopyt alebo ponúknuť služby v profesiách, ktoré sa dajú vykonávať z pohodlia domu.

Práca z domu je vyhľadávaná téma, umožní totiž pracovať aj bez nutnosti dlhých ciest a osobnej prítomnosti v kancelárii. Okrem sekcií, ktoré sú na túto tému priamo zamerané, teda IT počítače, IT softvér alebo IT telekomunikácie, pozrite sa aj do sekcie Služby. Nájdete tu vyše dvadsaťtisíc rôznych položiek. Patrí sem upratovanie a projekčné alebo záhradnícke služby, ale aj iné podkategórie. O čom je konkrétne reč?

  • Grafika, dizajn alebo reklama. Všetko, čo sa zaoberá webmi.

  • Prekladateľské služby a tlmočenie. Aj to sa dá robiť online!

  • Projektová činnosť. Tiež je tu možná práca z domu!

  • Práca v call centre, telemarketing.

 

Ako sa zaregistrovať a vytvoriť si profil?

Najprv prebieha registrácia, pričom pri nej budete potrebovať len tri údaje. Meno, priezvisko a telefonické spojenie na vás. Krátky hovor, rýchle vytvorenie účtu, to všetko je samozrejmosť. Ide skôr o minúty, prvý dopyt si môžete pozrieť ešte v ten deň a tiež naň okamžite odpovedať, ak vás osloví.

Za samotnú realizáciu zákaziek nehradíte žiadne provízie, k ničomu ďalšiemu sa preto nezaväzujete a základné služby sú zadarmo. Avšak spoplatnenou časťou portálu je samotné zobrazenie kontaktov a ak sa stanete registrovaným dodávateľom, zaplatíte malý ročný poplatok. Záleží tiež na tarife, ktorú si objednáte.

Prihlasovať sa môžete aj cez Google účet, ďalšou možnosťou je kombinácia emailu alebo IČO a zvoleného hesla. Všetko je také jednoduché a na spracovanie bude potrebné len minimum vašich osobných údajov.

 

 

Centrum pomoci je dôležitou sekciou

V hornej lište na webe nájdete okrem prihlásenia v pravom rohu aj tlačidlo „Centrum pomoci“. Pokiaľ naň kliknete, zobrazí sa veľa možností a návodov, ako postupovať v určitých situáciách. Môžete tým ušetriť množstvo drahocenného času, ktorý môžete následne venovať svojim zákazkám a ich realizácii.

O čom je napríklad reč? Môžete sa pozrieť na vzorové zmluvy, ktoré zaisťujú hladký priebeh každej realizácie zákazky. V prípade problémov môžete vyplniť formulár, v ktorom požiadate portál 123dopyt o pomoc. Iste sa vám hodí aj sekcia, ktorá sa zaoberá správnym spísaním zmluvy. Každý podobný kontrakt má totiž určité právne náležitosti, s ktorými by ste sa mali podrobne zoznámiť.

 

Ako vlastne zadať dopyt?

123dopyt.sk je najväčší portál na Slovensku zameraný na dopyty.

Ak niekoho hľadáte, je to ľahké. Kliknete na tlačidlo vpravo hore vo svetlomodrej farbe „Zadať zadarmo dopyt“. Stačí vykonať základný popis, kde bude lokalita a doplňujúce informácie, prípadne aj prílohy, ak je nutné poznať podrobnejšie informácie už vopred. Predstavíte sa, či ste živnostník alebo súkromná osoba, vyplníte základné kontaktné údaje a ste hotoví. Potom už len čakáte, kto sa vám ozve!

Samotný dopyt je zadarmo a 123dopyt.sk iba rozošle informáciu všetkým dodávateľom, že hľadáte prácu. Každý týždeň sa tu vyskytne vyše päť stoviek rôznych dopytov, možno jeden z nich bude mierený práve na vás. Dopyt je možné zadať len prostredníctvom krátkeho online formulára, prípadne je k dispozícii infolinka. Vhodné je pridať aj fotografie a čo najpresnejší popis dopytu.

 

Referencie ako doklad transparentného prístupu

123dopyt má tiež množstvo referencií od dodávateľov, kde nechýba ani poďakovanie formou krátkeho videa. To isté platí o dopytujúcich, čo je zárukou transparentnosti celého portálu. Niektorí už tento web využívajú dlhé roky. Ide o najväčší systém na dopyty na Slovensku, mesačne sa spracuje okolo tritisíc dopytov, finančný objem takýchto zákaziek dosahuje takmer hranicu 80 miliónov eur, čo je skutočne mimoriadna suma.

 

Ako vyhľadávať jednotlivých dodávateľov?

Hľadáte konkrétnu firmu? Napíšte to do vyhľadávača (ikonka lupy) a potom jednoducho kliknite na modré tlačidlo, ktorým začnete vyhľadávať. Môžete si tiež rozkliknúť jednotlivé kategórie (Auto-Moto, Textil a odevy, IT a telekomunikácie) a potom ďalej vyhľadávať podľa konkrétnych kritérií. Napríklad v kategórii IT a telekomunikácie je vyše päťtisíc firiem alebo podnikateľov. Takto nemusí byť ani ťažké hľadať vhodného dodávateľa. Stačí teda len niekoľko kliknutí a čoskoro nájdete to, čo práve potrebujete.

 

Pár slov na záver

Registrácia je jednoduchá a zaberie len niekoľko minút. Ak ponúkate online služby a pracujete z domu na voľnej nohe, tento web by ste rozhodne nemali opomenúť! Je to zaujímavý web, kde môžete získať informácie a nové zákazky, čo je hybným motorom pre každého, kto sa rozhodol pracovať sám na seba.

 Začať môžete tu .

 

Nenašli ste v článku to, čo ste hľadali? Potom si skúste pozrieť aj diskusné fórum. Možno tam nájdete pár zaujímavých informácií k tejto téme.

Máte už nejaké skúsenosti s portálom 123dopyt.sk? Potešíte ma, ak ich napíšete do diskusie.

Nenašli ste v článku to, čo ste hľadali? Potom si skúste pozrieť aj diskusné fórum. Možno tam nájdete pár zaujímavých informácií k tejto téme.
 
Máte už nejaké skúsenosti s portálom Cointiply.com? Potešíte ma, ak ich napíšete do diskusie.

 

Ak sa vám tento článok páči (prípadne celý môj web), zdieľajte ho so svojimi priateľmi, určite to ocenia. Pokojne sa pridajte aj do mojich facebookových skupín a budete neustále informovaný o nových príležitostiach. Prvá skupina je zameraná všeobecne na zárobok na internete (toto je odkaz), v druhej facebookovej skupine zverejňujem ponuky práce z domu (odkaz nájdete tu). Kliknite na ,,páči sa mi to" a v upozorneniach nastavte ,,dostávať všetky príspevky". 

 

Author Juraj.

 

Mohlo by vás zaujímať:

Diskusná téma: Recenzia na 123dopyt.sk – čo ponúka tento portál?

Dátum: 18.10.2024

Vložil: Michal

Titulok: 123dopyt - podvod, šmejdi z Česka

Zdravim, rad by som sa vyjadril k teme, autor by mohol najprv vyskisat sluzbu google a pozriet si strucne referencie na firmu hlavne teda z pohladu dodavatelov - kolko ludi uz firma oklamala, zavadzajuce informacie celkom nepripustne obchodne podmienky z ktorych prakticky nejde vycuvat…
Tento portal zastresuje firma B2M.cz a spolu s firmou logicall / inkasna vymahacska firma posobia v CR a na SR a staci s nimi absolvovat jeden telefonat a hned si najdete fakturu na 400€ v maily. Neprestanu otravovat, neplatia ziadne argumenty, odporucam vsetkym aby to nebolo jednostranne ze ja ako nespokojny zakaznik ich ociernujem pred vstupok na ich stranky si dobre prestudujte siahodlhe diskusie na internete o sposobe ich podnikania !!! V CR uz o nich bola pdvisielana ak TV reportaz…VYHNITE SA IM OBLUKOM

Pridať nový príspevok