Skyway – dopravný systém budúcnosti alebo ďalšia pyramída?

08.12.2017 15:18

Na obrázku je Hyperloop, ktorý umožňuje prepraviť ľudí bezpečnejšie a šetrnejšie k prírode. Dopravný systém, vďaka ktorému bude umožnená preprava ľudí a tovaru po koľajniciach, ktoré budú umiestnené nad našimi hlavami. Bezpečie, šetrnosť k prírode, minimálne náklady na prevádzku takejto trate, presne to si dnes sľubuje od projektu Skyway jeho autor. Ten sľubuje pre investorov dlhodobý pasívny príjem, na ktorom budú zarábať aj ďalšie generácie. Je to ale skutočne tak? Rysuje sa nám tu revolučný biznis, alebo ide opäť len o ďalší podvod na ľudí?

 

Čo je to SkyWay a kto za tým stojí

SkyWay má byť nadúrovňový dopravný systém, ktorý bude na pohyb využívať patentovanú strunovú technológiu. Má ísť o revolúciu, ktorá zmení celkový systém dopravy. Dopravnými prostriedkami SkyWay majú byť samostatné kapsule alebo celé súpravy kapsúl zavesených na koľajniciach, ktoré budú visieť vo vzduchu. Vývojári si od nich sľubujú vysokú rýchlosť a bezpečnosť, nízke náklady na prevádzku a šetrnosť k životnému prostrediu.

 

Železničný inžinier a ruský vedec Anatoly Junitský so svojim prototypom. Nápad na SkyWay vznikol v Bielorusku už pred mnohými rokmi a za projektom má stáť ruský vedec Anatoly Yunitskiy (Junitský), ktorý na ňom pracoval údajne až 39 rokov! Anatoly Yunitskiy je zároveň prezidentom spoločnosti SkyWay Group of Companies.

Anatoly Yunitskiy je pôvodným vzdelaním železničný inžinier, podľa oficiálneho zápisu autor viac ako stovky rôznych patentov a osemnástich kníh, rovnako ako ďalších 200 vedeckých štúdií a publikácií. S jeho osobou sa spája celý rad rôznych ocenení, a to platí celosvetovo - nie je teda oceňovaný len v Bielorusku či v ďalších bývalých zväzových republikách ZSSR.

 

Ako to má fungovať - možnosti, ako zarobiť na SkyWay

Podstata investičného projektu SkyWay spočíva v nakupovaní akcií Euroasian Rail SkyWay Systems, American Rail SkyWay Systems, African Rail SkyWay Systems a tiež Australian & Oceanic Rail SkyWay Systems prostredníctvom investičného fondu SkyWay Capital a ďalších podobných spoločností (tie sú partnermi spoločnosti SkyWay Group of Companies). Riaditeľom investičnej spoločnosti SkyWay Capital je Jevgenij Kudriašov. 

Hodnota spomínaných akcií by po uvedení na burzu mala podľa vyjadrení majiteľov tohto online „biznisu“ výrazne vzrásť, a to odhadom do 2 až 5 rokov. Hovorí sa, že rozdiel môže byť až v horizonte niekoľko tisíc percent, akcie zakúpené vo vhodnom čase údajne môžu zvýšiť svoju hodnotu dokonca až päťstokrát.

 

Peniaze, ktoré spoločnosť SkyWay získa od svojich partnerov/investorov, má použiť na dokončenie projektu – výstavbu testovacieho EkoTechnoParku v Bielorusku. Ten je potrebné vybudovať, aby spoločnosť získala certifikáciu a mohla tak začať s výstavbou projektu. Spomínaný EkoTechnoPark má slúžiť aj na testovanie budúcich technológií.

 

Zarobiť peniaze je možné nielen investovaním, resp. nakupovaním akcií spoločností, ale aj tým, že tento internetový „biznis“ úspešne odporučíte ďalším ľuďom. Ide o viacúrovňový provízny systém, vďaka ktorému vám spoločnosť vyplatí až 20 % z investícií členov, ktorých do systému privediete.

 

Investovať, či neinvestovať?

Projekt vyzerá zaujímavo a niečo podobné by v budúcnosti určite mohlo fungovať (som v tejto oblasti laik, takže sa môžem mýliť). Majiteľ spoločnosti Anatoly Yunitskiy je skutočná osoba, čo pri väčšine internetových biznisov nebýva samozrejmosťou. Naša planéta určite potrebuje podobný druh dopravy. Je tiež pravda, že SkyWay sa prezentuje na rôznych svetových výstavách a veľtrhoch. Problém však vidím v investičnej príležitosti, konkrétne v partnerskej spoločnosti SkyWay Capital. Tu je pár dôvodov, prečo vo mne SkyWay Capital vzbudzuje nedôveru a prečo do tohto projektu rozhodne neodporúčam investovať.

 

1.) Na začiatku bola vízia - a tá tu stále ešte je, budúcnosť potenciálne neistá

Skyway v súčasnej dobe nefiguruje na žiadnej verejnej burze, teda jednoducho platí, že kupujete len fiktívne (ak chcete - virtuálne) akcie. Presnejšie povedané, dostanete zdrap papiera s názvom certifikát, v ktorom firma potvrdzuje, že vám rezervuje nejaké akcie (také „akcie“ vám môžem vyrobiť aj ja).

 

Podľa oficiálnych videí, ktoré SkyWay prezentuje, ak investujete 4 000 dolárov (za túto investovanú sumu dostanete milión „akcií“), zarobíte milión USD, pretože keď spoločnosť vstúpi na burzu, jednu akciu budete môcť predať za 1 USD (milión akcií = milión USD).

 

Ak SkyWay niekedy vstúpi na burzu, o čom ja pochybujem, hodnota jednej akcie určite nebude 1 USD. Cenu na burze určuje dopyt a ponuka. Pokojne sa môže stať, že ak vstúpia na burzu a ľudia budú chcieť svoje akcie predať a zarobiť, nikto o ne nebude mať záujem. V tom momente sa ukáže ich skutočná hodnota.

 

 

Čo je však zaujímavé a čo ľudí zrejme láka, je, že SkyWay garantuje odkúpenie vašich certifikátov za 1 USD. Takže ak vstúpia na burzu a ukáže sa, že skutočná hodnota ich akcií je veľká nula, SkyWay sľubuje, že ich od vás odkúpi.
To sú krásne sľuby, no nereálne. Jednak na burzu nikdy nevstúpia, a aj keby, určite svoje sľuby nesplnia, v opačnom prípade by skrachovali. Stačí jednoduchá matematika. Registruje sa 100 000 ľudí a každý z nich investuje 4 000 USD. SkyWay zarobí 400 miliónov USD. 50 % z tejto sumy sa rozdelí do pyramídy, medzi partnerov (aby mali motiváciu lákať do tohto projektu ďalších ľudí), nejaké peniaze SkyWay určite minie na výstavbu testovacieho EkoTechnoParku v Bielorusku atď. Ak však spoločnosť vstúpi na burzu, bude musieť odkúpiť od 100 000 ľudí presne 100 miliárd akcií. A keďže garantujú odkúpenie jednej akcie za 1 USD, tak si to spočítajte. Odkiaľ SkyWay získa 100 miliárd USD? To sa možno dozvieme nižšie, v bode 2.

 

Mimochodom, ešte v roku 2016 sa písalo, že SkyWay vstúpi na burzu v roku 2017. Je pomaly koniec roka, a zatiaľ sa nič nedeje. Údajne to odložili na rok 2018. Rovnaká pesnička, ako u X podobných spoločností, ktoré predávali bezcenné papieriky sľubujúc, že keď vstúpia na burzu, odkúpia ich od vás za oveľa vyššiu sumu.

 

Pôsobia na vás všetky tie vyhlásenia od SkyWay dôveryhodne, alebo si myslíte, rovnako ako ja, že ide len o navijak na ľudí, ktorí sa ľahko nachytajú na vidinu obrovských ziskov?

 

2.) Kde sa berie zisk už teraz, keď sa nič nepostavilo? Z čoho vyplácajú peniaze?

SkyWay tvrdí, že podpísal kontrakty za miliardy dolárov (z týchto peňazí majú vyplácať svojich partnerov) s niekoľkými vládami po celom svete (napr. podpísané zmluvy s austrálskou a indickou vládou v hodnote 922 mil. USD). Je však zaujímavé, že žiadna vláda o tomto tvrdení nič nevie. 

Ani samotná spoločnosť, ani ľudia, ktorí do tohto biznisu investovali, doteraz nepredložili žiadne dôkazy o vyššie uvedenom tvrdení. Žiadny územný plán, stavebné povolenie, vládne dokumenty, proste čokoľvek, čo by potvrdzovalo, že SkyWay má podpísané zmluvy za miliardy dolárov. Čokoľvek, čo by dokazovalo skutočné príjmy SkyWay, poprípade aspoň záujem o ich revolučný dopravný systém. Prečo spoločnosť nepredloží nejaké podpísané zmluvy aspoň svojim partnerom/investorom? Zavreli by ústa všetkým pochybovačom a taktiež aj čoraz nervóznejším spoločníkom. Bol by to jasný dôkaz serióznosti tohto „revolučného projektu“.

 

Skyway dopravný system budúcnosti - avšak, zatiaľ len vo forme množstva prezentačných videí a simulácií.

 

Jediným ľahko viditeľným zdrojom príjmov spoločnosti sú peniaze od investorov, ktorí si za ne kupujú bezcenné certifikáty. A je viac než pravdepodobné, že práve tieto peniaze firma používa aj na vyplácanie odmien (môžem sa mýliť). Ak je to pravda, tak nejde o nič viac, než prerozdeľovanie peňazí prostredníctvom pyramídovej hry/Ponziho schémy.

 

Pri každom systéme vždy sledujte, odkiaľ berú peniaze na výplaty. Ak sú z vkladov, registračných poplatkov, investícií nových členov, ide o pyramídovú hru/Ponziho schému.

 

3.)  Nemajú povolenie na poskytovanie investičných služieb

Ak má ísť o kupovanie akcií spoločnosti, je to investovanie. Aby mohla spoločnosť podnikať v tejto oblasti, potrebuje mať na to licenciu od Slovenskej národnej banky. Čo myslíte, má SkyWay povolenie na poskytovanie investičných služieb?

 

Na webe Českej národnej banky sa dokonca objavuje oznámenie, že investície do cenných papierov Euroasian Rail SkyWay Systems Holding nie sú v súlade so zákonmi. Viac informácií:

https://www.cnb.cz/cs/spotrebitel/ochrana_spotrebitele/upozorneni/upozorneni_euroasian_rail_skyway.html

 

Podobná správa prišla aj z Estónska, Talianska, Belgicka a Lotyšska. Dá sa teda predpokladať, že spoločnosť SkyWay nemá na predaj akcií licenciu od žiadnej krajiny EU.

 

4.) Nie príliš čistá minulosť zakladateľa SkyWay

Pán Yunitskiy je usvedčený z predchádzajúcich finančných podvodov menšieho rozsahu. Na diskusiách som našiel niekoľko odkazov, v ktorých tohto pána usvedčujú z klamstiev a podvodov. 

 

5.) Môže vôbec dopravný systém, ktorý ponúka SkyWay, fungovať?

Nie som odborník, aby som hodnotil technickú stránku tohto projektu. To prenechám niekomu inému. Ono je to asi aj tak jedno, pretože SkyWay je podľa mňa finančný projekt, v ktorom technická stránka plní úlohu návnady. Niečo v zmysle:  aha, pozrite sa, máme revolučný produkt (dopravný systém), do ktorého keď investujete, do 2-5 rokov z vás budú milionári.

 

V každom prípade, v rôznych internetových diskusiách sa viacerí znalí ľudia zhodujú na tom, že technológia koľajníc SkyWay nie je realistická a návrhy realizácie nie sú úplne domyslené.

 

V nižšie uvedenom článku si môžete prečítať, v čom bol hlavný nedostatok strunových technológií pána Junitského už v roku 2002 -  https://www.membrana.ru/particle/2486

V článku sa píše o tom, že správy prezentujúce STU možno rozdeliť na tie o testovacej prevádzke, na tie o účasti na výstavách a na tie o prednáškach a návštevách významných hostí. Teda už pred 15 rokmi pán Junitský postavil testovací polygón, prijímal delegácie z celého sveta, prezentoval sa pred Putinom, Žirinovskim a jazdil po výstavách. Aká teda bola hlavná výhrada v roku 2002? Že nepostavil ani jeden kilometer trate. A aký je dnešný stav? Polygón, výstavy, politici a 0 km tratí.

 

Mohlo by vás zaujímať:

7 spôsobov, ako rozoznať serióznu investíciu od finančného podvodu - v článku si môžete prečítať základné rozdiely medzi serióznymi investíciami a pyramídovými podvodmi.

 

Pár slov na záver

Musím uznať, že SkyWay je po technickej stránke tak detailne premyslený, aspoň pre laikov, že vzbudzuje dôveru. Pán Yunitskiy existuje, čo u podobných projektov nebýva zvykom. Určite má za sebou nejaké patenty a vynálezy, ale jeho problém spočíva v tom, že 30 rokov ťahá z investorov peniaze, ale nikto tú jeho revolučnú technológiu nechce kúpiť. Teda aspoň doposiaľ neboli predložené žiadne dôkazy o opaku.

 

Podľa môjho názoru ide len o ďalší sofistikovaný podvod (žiaľ, zatiaľ to tak vypadá), ktorý stojí a padá na vstupných investíciách partnerov a ich následnom prerozdeľovaní do pyramídy. Vyššie uvedené fakty tomu nasvedčujú. Celý projekt je len o balamutení a sľubovaní krajších zajtrajškov. Investujte do spoločnosti, zakúpte si „akcie“ a jedného dňa, ak vstúpia na burzu, na tom možno zarobíte.

 

Musím ale uznať, že zo všetkých sofistikovaných projektov ako sú Kairos, OneCoin, Recyclix, Banners Broker, Zeekrewards, Dexcar atď., je SkyWay podľa mňa ten najsofistikovanejší

 

Nenašli ste v článku to, čo ste hľadali? Potom si skúste pozrieť aj diskusné fórum. Možno tam nájdete pár zaujímavých informácií k tejto téme. 

Ak už máte so Skyway nejaké vlastné skúsenosti, podeľte sa o ne a napíšte do diskusie. 

 

Zdroj: čiastočne čerpané z facebookovej skupiny Rozborka MLM projektu

 

Našli ste v tomto článku zaujímavé informácie, ktoré považujete za prospešné? Potom sa o ne podeľte so svojimi známymi a možno tak niekomu pomôžete. Stačí, ak článok budete zdieľať alebo mu dáte like. Určite odporúčam lajknúť moje facebookové skupiny, v ktorých neustále zverejňujem novinky týkajúce sa práce z domu a podnikania na internete. V prvej skupine sa zameriavam všeobecne na zárobok na internete (toto je odkaz), druhá facebooková skupina patrí ponukám práce z domu (odkaz nájdete tu). Kliknite na ,,páči sa mi to" a v upozorneniach nastavte ,,dostávať všetky príspevky". 

 

Odporúčam prečítať si tieto tri články:

Základná charakteristika Ponziho schémy – v článku sa dozviete, čo majú spoločné všetky vyššie spomínané internetové podvody. Mal by vám dopomôcť pochopiť, ako funguje každá Ponziho schéma, resp. ako začne, ako prebieha a ako skončí.

 

Čo sú to pyramídové hry a ako fungujú článok o pyramídových hrách + praktické príklady.

 

Pár rád, ako sa nedať nachytať internetovým šmejdom – v tomto článku si môžete prečítať pár mojich postrehov a rád, na čo si dať pozor, aby ste v budúcnosti nenaleteli na nejaký podvod.

 

Author Juraj.

 

Mohlo by vás zaujímať:

Diskusná téma: Skyway – dopravný systém budúcnosti alebo ďalšia pyramída?

Dátum: 16.05.2018

Vložil: Jozef

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Len tak :)

1. To, že sú najvyššie, neznamená, že to automaticky musí byť podvod. To je čo za argument? To je ako keby som povedal, keď ja nedokážem vyrobiť lacnejšie nejaký produkt, ak by som mal nejaký výrobný závod, tak to nedokáže nikto. Alebo ak ja nedokážem predať produkt s 200 % maržou, tak to nedokáže nikto a pritom sú predajcovia, ktorí sú schopní predať produkty aj s 500 % maržou...
2. Keďže spoločnosť nepredáva reálne akcie, ale majetkové podiely spoločnosti, na takúto činnosť nepotrebuje žiadne povolenie, ani od NBS či ČNB a pod. Bavíme sa o start-up akciách, čiže pred IPO, to má ďaleko od reálne obchodovateľných akcií. V podstate investori majú len prísľub, že po IPO budú vlastniť tie reálne obch. akcie.
3. To aké informácie posúvajú niektorí spolupracovníci (partneri) neznamená, že sú to oficiálne informácie od firmy. Len to čo sa nachádza na oficiálnych stránkach spoločnosti sa môže považovať za relevantnú informáciu. Samozrejme, niektoré veci sa vyvíjajú a menia za pochodu. Jednak sa stále bavíme o inovatívnom projekte a druhá vec, že aj celkovo sa treba prispôsobovať dobe a prostrediu, v ktorom žijeme.
4. Žiadna spoločnosť nezverejňuje konkrétne zmluvy so svojimi obch. partnermi a pod., predsa sú to veci, ktoré podliehajú obch. tajomstvu. Alebo mi viete ukázať aké zmluvy má napr. firma Coca Cola, Mc Donald, Microsoft či Apple so svojimi obch. partnermi či dodávateľmi?
5. To že to bude najväčšie IPO v histórii ľudstva nemôžete teraz dopredu vedieť, ale vylúčiť sa to nedá. Je ťažko porovnávať neporovnateľné a už vôbec nie niečo čo je nové, nepoznané a napriek tomu tak veľmi potrebné pre ľudstvo...

Dátum: 20.05.2018

Vložil: Peťo

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Len tak :)

Zdravim, spoločnosť SW deklaruje, že jednotlivé dopravné kapsule budú poháňané z obnoviteľných zdrojov slnečnej a veternej energie a za pomoci tzv motokola. Nikde sa nepíše aké silné motory sa budú použité. Zisťoval som si informácie od elektro odborníkov a takisto od železníc. Jednoznačne bola odpoveď ,že to nemôže fungovať po technickej stránke. Kapsule by potrebovali el. energiu z jadra a vodných elektrární. Tak isto nemôže fungovať motokolo ako to prezentuje SW. To je v rozpore z fyzikálnymi zákonmi. Nemôže predsa vyrobiť viac energie ako minút a ešte pritom dať do pohybu 150 - 500km/h predmet s hmotnosťou niekoľko ton.

Dátum: 21.05.2018

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Len tak :)

SW nedeklaruje že budú poháňané LEN z obnoviteľných zdrojov, ale AJ. Odporúčam preštudovať 100 otázok a odpovedí od Junitského, už v 2016 v tom zodpovedal Vaše otázky.

Dátum: 30.07.2018

Vložil: Bubo

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Len tak :)

Ja som do toho investoval.Verim tomu projektu.Toto je to čo ludstvo potrebuje!

<< 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Pridať nový príspevok